BT schrapt tienduizend banen

Telecomaanbieder BT ontslaat tienduizend werknemers in een poging het kostenpeil structureel te verlagen. Het bedrijf heeft problemen met zijn dienstentak Global Services, dat in het eerste halfjaar van 2008 een verlies van 47 miljoen euro boekte.

Telecomaanbieder BT ontslaat tienduizend werknemers in een poging het kostenpeil structureel te verlagen. Verdere ontslagen worden niet uitgesloten. Dat maakte het bedrijf bekend bij de  presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal van 2008. Beleggers reageerden positief op het nieuws en beloonden het aandeel enkele uren na bekendmaking van het reorganisatieplan al met een stijging van bijna acht procent.

Ingehuurden

Het banenverlies treft zowel personeel van BT zelf als ingehuurde medewerkers. Vierduizend BT-medewerkers krijgen voor maart 2009 hun congé, zesduizend ingehuurde krachten kunnen op zoek naar een nieuwe aanstelling.

De ontslagronde brengt het personeelsbestand van BT terug tot honderdvijftigduizend. Bestuursvoorzitter Ian Livingston sluit verdere personele kostenreducties niet uit.

BT boekte het eerste halfjaar van 2008 een winst van 1,7 miljard euro. Dat had veel meer kunnen zijn als de dienstentak BT Global Services beter had gepresteerd. Dat onderdeel zag zijn winst van 17 miljoen euro verdampen en sloot het halfjaar af met een verlies van 47 miljoen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-13T12:44:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.