AMS-IX legt geschil met SARA en Nikhef bij

Internetknooppunt AMS-IX adviseert zijn klanten niet meer om geen gebruik te maken van de co-locaties van Nikhef en Sara. De organisatie hanteert geen goede definitie voor de minimale dienstverlening en dus moet die eerst worden opgesteld.

Internetknooppunt AMS-IX heeft zijn advies aan nieuwe klanten om geen servers te stallen bij de co-locaties Nikhef en Sara ingetrokken. Daartoe besloten de drie betrokken partijen na een ‘constructief gesprek'. In het overleg kwam naar voren dat AMS-IX geen goede definitie hanteert voor de minimale dienstverlening van de co-locaties.

Eric Heemskerk, hoofd marketing en sales bij Sara, legt uit dat de partijen "een positief traject ingaan om de dienstverlening op de co-locaties nauwkeuriger te definiëren. Daar zat ook het misverstand. Waar nodig worden zaken verder verbeterd, zoals we al veertien jaar met elkaar doen." Het internetknooppunt heeft inmiddels een auditor in de hand genomen om zo'n minimumstandaard op te stellen.

Onbedoeld

Op de site van AMS-IX is het negatieve advies inmiddels vervangen. De oorspronkelijke mededeling "heeft tot onbedoelde discussies en conclusies geleid die door alle partijen ten zeerste worden betreurd", aldus het nieuwe bericht. "Sara en Nikhef zijn al vele jaren gewaardeerde datacenterpartners van AMS-IX en zijn gerenommeerde wetenschapsinstituten en AMS-IX heeft op dit moment geen enkele intentie om deze twee datacenters te verlaten."

Op 12 november 2008 plaatste Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) het negatieve advies zijn site, na verschillende storingen bij de twee co-locaties. De twee co-locaties waren niet blij met het advies. Het internetknooppunt had de afgelopen tijd een aantal keren last van storingen bij Nikhef en Sara. Zo veroorzaakte een stroomstoring eind oktober problemen bij Nikhef, waardoor een groot aantal Nederlanders geen toegang had tot internet. Ook Sara had verschillende keren te maken met stroomuitval.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

SARA een Co-Locatie ???
Dat is toch Commercieel ??
Maar SARA staat toch voor: Stichting Academisch Rekencentrum Amsterdam.
Zij zijn een Stichting, en een Stichting mag geen winst maken of commercieel werk verrichten, iedereen weet dat SARA heel veel subsidies krijgt van de EU/EEG.
Beetje raar dit...!
Nou EU, trek de stekker maar uit SARA, dit is niet koosjer!

SARA doet het graag voorkomen dat ze een tier 4 datacenter zijn maar dat zijn ze AB SO LUUT NIET! Wat hierboven staat beschreven is een politiek spelletje maar de realiteit is dat het daar een brakke bende is en dat fix je niet even in een paar maanden. Er staat hier ook niet over op de SARA website de meest recente keer dat ik daar keek en dat is ook een veeg teken. Iedereen die op SARA zit adviseer ik dan ook om een tweede locatie in gebruik te nemen en technisch onafhankelijk van SARA te worden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-14T11:17:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.