ICT-beurzen Utrecht trekken meer bezoekers

De vier grote ict-beurzen in de Utrechtse Jaarbeurs hebben meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Het viel de organisatie vooral op dat bezoekers goed voorbereid op de beursvloer verschijnen. Zonder voorbereiding rondstruinen is er niet meer bij.

De gezamenlijke beurzen Infosecurity.nl, Storage Expo, LinuxWorld en Tooling Event, die 12 en 13 november 2008 in de Utrechtse jaarbeurshallen zijn gehouden, hebben enkele tientallen bezoekers meer getrokken dan een jaar eerder. Het totaal aantal bezoekers kwam dit jaar uit op 8765. Het viel de organisatie op dat de marge tussen de werkelijke bezoekersaantallen en het aantal vooraanmeldingen kleiner is dan in voorgaande jaren.

Marloes van den Berg VNU Exhibitions Europe  ziet dat bezoekers steeds duidelijker een plan maken voor ze de beursvloer opgaan. Om die voorbereiding te verbeteren introduceerde de organisatie dit jaar de Exporoute. Dat is een module die bezoekers koppelt aan standhouders. De exposanten vullen van te voren in welke specialismen ze hebben in aanbod van producten en diensten en voor welke budgetten ze interessant zijn.

Bezoekers vullen van te voren een soortgelijke lijst in. Die profielen worden gekoppeld. Ze krijgen via de mail een persoonlijk plan toegestuurd waarin de exposanten staan die aansluiten bij de informatiebehoefte. Voorafgaand aan het evenement werden al tweeduizend whitepappers gedownload die door de exposanten beschikbaar waren gesteld.

Van den Berg benadrukt dat organisatie er bewust voor heeft gekozen om de beurzen apart te houden om zo een specifieke informatie te bieden. Dat is belangrijk omdat door de economische crisis de animo voor algemene ict-beurzen afneemt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-14T11:30:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.