Crisis noopt Sun tot massa-ontslagen

Onder druk van de crisis moet Sun Microsystems herstructuren. Er verdwijnen tussen de vijf- en zesduizend banen en softwarebaas Rich Green heeft het bedrijf verlaten.

Algemeen directeur Jonathan Schwartz van Sun Microsystems windt er geen doekjes om. "We hebben resolute maatregelen genomen om de activiteiten van Sun beter af te stemmen op de wereldwijde economische realiteit." Dat betekent een kostenbesparing van zeven à achthonderd miljoen dollar per jaar. Ook vertrekt topman Rich Green per direct bij het bedrijf. Hij was executive vice-president software en een belangrijke architect van Sun's softwarestrategie.

Het bedrijf gaat tussen de vijfduizend en zesduizend banen schrappen. Dat is vijftien tot achttien procent  van het totaal. Sun is zeker niet het eerste of enige ict-bedrijf dat dergelijke maatregelen aankondigt, maar het weerspiegelt wel welke impact de financiële crisis heeft op het bedrijf uit Santa Clara. Niet alleen waren de bedrijven uit de Amerikaanse financiële sector belangrijke klanten, maar tevens bemoeilijkt de kredietcrisis de aanschaf van Suns systemen.

Herstructureren

Tegelijk herstructureert Sun zijn softwareactiviteiten. In de divisie Application Platform Software worden de opensource-inspanningen gebundeld met Java, MySQL, GlassFish (de applicatieserver) en de identitymanagementproducten. Bij de tak Systems Platform worden de vitualisatie- en beheerproducten gevoegd, evenals het Solaris besturingssysteem.

Onder de naam Cloud computing & developer platforms gaat de onderneming werken aan de cloudcomputingproducten, de ontwikkelingsomgeving Netbeans en de producten van StarOffice KA(Suns versie van Open Office). Met deze maatregelen wil Schwartz "het leveren van belangrijke innovaties in de wereld van opensourceplatform versnellen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zolang SUN niets doet aan zijn strategie en zijn management zal er niets veranderen, zonde hoor. Naar mijn idee hebben ze de beste producten in de markt, maar ja dat zegt niet alles he..... Er word al sinds 2000 geen winst meer gemaakt, maar dezelfde spreadsheet managers zitten er nog steeds. Managers die nooit bij klanten komen en elkaar in stand houden, helaas

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-14T17:50:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.