Kredietcrisis lijkt aan HP voorbij te gaan

HP ondervindt ogenschijnlijk weinig last van de verslechterde economische situatie in de wereld. De ict-leverancier boekte het afgelopen boekjaar een winst van meer dan tien miljard dollar. De omzet groeide met dertien procent. De aankoop van EDS draagt daar aan bij.

Ict-leverancier HP heeft het afgelopen boekjaar, dat sloot op 1 november 2008, weinig last ondervonden van de wereldwijde economische neergang. De onderneming boekte in de periode tot 1 november een winst van 10,42 miljard dollar bij een jaaromzet van 118,4 miljard. Dat is een omzetgroei van dertien procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit de jongste kwartaalcijfers van het bedrijf.

De maanden augustus, september en oktober 2008 bezorgden de dienstverlener in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) een omzet van 14,1 miljard dollar. Dat is een groei van vijftien procent ten opzichte van dezelfde periode in 2007. EMEA is samen met Noord- en Zuid-Amerika de snelst groeiende regio. In totaal behaalt het van oorsprong Amerikaanse bedrijf meer dan driekwart van zijn omzet buiten de Verenigde Staten.

EDS

Grootste groeier binnen het HP-concern is de divisie HP Services. Die zag in de afgelopen drie maanden zijn omzet verdubbelen tot 8,6 miljard dollar, voornamelijk door de aankoop van EDS. Zonder EDS zou de divisieomzet stijgen met tien procent. De omzet van HP Software groeide in die periode met vijftien procent tot 855 miljoen dollar, de omzet van HP Personal Systems groeide tien procent tot 11,2 miljard dollar. Twee andere belangrijke divisies, HP Imaging and Printing en Enterprise Storage and Servers, zagen hun omzet tussen augustus en november teruglopen met een procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ok, interessant, we houden dit even vast en laten we over een maand of drie, zes en 12 opnieuw de balans bij HP eens opmaken...

Dit is heel goed nieuws. Vooral voor al die duizenden
medewerkers die op straat zijn gezet.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-25T11:37:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.