Reliance regelt mondiaal WAN voor Vanderlande

Vanderlande Industries, een Nederlandse leverancier van transportsystemen bij bijvoorbeeld luchthavens, posterijen en autofabrikanten, laat het Indiase telecomconcern Reliance Globalcom een nieuw wereldwijd WAN-netwerk bouwen en beheren.

Het Indiase telecombedrijf Reliance Globalcom bouwt en implementeert een wereldwijd wide area network (WAN) voor het Veghelse Vanderlande Industries. Die onderneming levert transportsystemen voor de afhandeling van bagage, pakketten en andere materialen. Zo'n vierhonderd luchthavens waaronder Schiphol, postbedrijven als DHL en autofabrikanten als Audi maken gebruik van de diensten van het bedrijf.

Hybride netwerk

De vijfjarige overeenkomst die Vanderlande met Reliance sluit, heeft betrekking op het ontwerp, de implementatie en het beheer van een nieuw WAN-netwerk. Daarmee worden de vele klantlocaties die Vanderlande in beheer heeft, verbonden met de helpdesk. Het telecombedrijf gebruikt daarvoor een hybride ip-netwerk, dat zowel via ethernet, mpls (multiprotocol label switching) en ipsec (beveiligd internetprotocol) kan verlopen.

Het nieuwe WAN-netwerk vervangt de verschillende wereldwijde, regionale en lokale oplossingen die Vanderlande momenteel gebruikt. "Als wereldwijd opererend bedrijf is de mogelijkheid om systemen, informatie en kennis te delen, essentieel", zegt ict-directeur Willem van der Craats van Vanderlande. Volgens hem wordt zijn bedrijf door de nieuwe oplossing flexibeler in het toevoegen van nieuwe locaties en verbindingen. Bovendien biedt het WAN-netwerk continu inzicht in het netwerkgedrag en de netwerkkosten.

Vanco

Reliance Globalcom is in Nederland actief sinds mei 2008. Toen nam het bedrijf branchegenoot Vanco over voor vijftig miljoen euro. Naar eigen zeggen beheert de onderneming diensten voor meer dan 1400 grote organisatie in meer dan 230 landen. Ook beheert het bedrijf het grootste onderzeese kabelsysteem ter wereld, met een lengte van meer dan 65.000 kilometer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-27T11:31:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.