Ook Dell verstrekt gratis leningen

Na Microsoft biedt ook Dell renteloze financiering aan bij de aankoop van zijn oplossingen. In tegenstelling tot Microsoft zal Dell de actie vooralsnog beperkt houden tot de VS.

Gratis bank

Ict-bedrijven spelen voor gratis bank. Dell gaat zijn klanten van gratis krediet voorzien, mits ze dit voor het grootste deel besteden aan producten van de computerfabrikant. Zo kunnen klanten toch investeringen doen, zonder dat ze krediet van de bank nodig hebben.

Het bedrijf treedt hiermee in de voetsporen van SAP en Microsoft, die ook renteloze leningen aanbieden. Op deze manier hopen de bedrijven hun omzet ondanks de kredietcrisis hoog te houden. Als banken niet genoeg meer aan potentiële klanten willen lenen, dan doen de ict-bedrijven het zelf wel.

Flinke kasreserves

SAP en Microsoft verstrekken de renteloze leningen ook in Nederland. Dat geldt vooralsnog niet voor Dell, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Maar het lijkt niet ondenkbaar dat succes in de VS een wereldwijde uitrol tot gevolg heeft.

SAP, Microsoft en Dell beschikken over flinke kasreserves. Die kunnen op deze manier worden ingezet om niet alleen de omzet, maar ook het marktaandeel op peil te houden, of zelfs te vergroten. Dit gaat dan ten koste van concurrenten die niet de reserves hebben om dit soort leningen te verstrekken.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-27T15:20:00.000Z Ton Wallast
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.