Friese gemeenten kiezen voor opslag van Dell

Zeven Friese gemeenten besteden hun opslag en databeheer uit aan Dell. De gemeenten hebben daartoe een overeenkomst van zeven jaar met de hardwareleverancier gesloten. De nieuwe oplossing is redundant, omdat gemeenten elkaars uitwijklocatie gaan vormen.

Het samenwerkingsverband Zuidwest Fryslân en de Gemeente Leeuwarden besteden opslag en databeheer uit aan hardwareleverancier Dell. De overeenkomst heeft een minimale looptijd van vijf jaar. De hardwareleverancier gaat de opslag verzorgen voor zeven gemeenten.

De gemeenten hopen zo een beter beheersbare opslagomgeving te krijgen. Daarnaast moet de omgeving goedkoper worden. Gemeente Leeuwarden en het samenwerkingsverband Zuidwest Fryslân zullen elkaars uitwijklocatie gaan vormen. Daarom is de oplossing volledig redundant.

Samenwerking met Leeuwarden

Het samenwerkingsverband Zuidwest Fryslân (ISZF) werd in 2004 opgericht. De gemeenten Bolsward, Gaasterlân-Sleat, Lemsterland, Littenseradiel, Nijefurd en Wûnseradiel zijn verenigd in de samenwerking. Doel van het participerende gemeenten is om de continuïteit van ict binnen de deelnemende gemeenten te garanderen. Bij de aankoop van de storage-oplossing werd een alliantie aangegaan met Gemeente Leeuwarden. Dit was nodig om de vereiste investering te kunnen doen.

Bouwe Rijpma, sectormanager interne dienstverlening bij Gemeente Leeuwarden, vindt de samenwerking met de andere Friese gemeenten een goede manier om kennis met hen te delen, waar mogelijk. "Het ISZF is in dat opzicht een zeer prettige partij om mee samen te werken. Ze hebben ongeveer dezelfde schaal als wij en zien zich geconfronteerd met vergelijkbare vraagstukken. We konden dus echt gezamenlijk onze behoefte neerleggen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

zie website www.gemeenteanalyse.nl

centrale besturing met lokale uitvoering

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-11T10:52:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.