Europese karteldienst bezoekt NXP

Het Nederlands bedrijf NXP is een van de chipfabrikanten die bezocht is door de Europese Commissie. De instelling heeft in het kader van onderzoek naar schendingen van de mededingsregels bezoek gebracht aan verschillende Europese chipmakers. Ze vonden plaats in 2008.

De Nederlandse chipfabrikant NXP heeft bezoek gehad van de Europese Commissie. De commissie doet onderzoek naar prijsafspraken in de chipsector. Ook zouden de fabrikanten klanten hebben verdeeld en commercieel gevoelige informatie hebben gedeeld. Het is niet duidelijk of NXP verdacht wordt.

Een woordvoerder van de Nederlandse fabrikant geeft schoorvoetend toe bezoek te hebben gehad van de commissie. "We zijn misschien ook wel bezocht", zegt hij. Ook moesten ze vragen beantwoorden. NXP zegt volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek.

Vorig jaar bezoek

De Europese Commissie bezocht op 21 en 22 oktober 2008 verschillende Europese chipfabrikanten. Het is de eerste stap in het onderzoek naar prijsafspraken, aldus de commissie. De instelling maakt niet bekend welke bedrijven bezocht zijn.

Het Duitse Infineon zegt ook bezoek te hebben gehad. Ook bij de kantoren van het Frans-Italiaanse ST Microelectronics, het Amerikaanse Atmel en het Japanse Resonas Technology stond de Commissie voor de deur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-08T10:38:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.