Minder winst voor Intel in 2008

Chipfabrikant Intel boekte over 2008 minder winst dan een jaar eerder. Dat komt door een daling van de pc-verkopen. Het bedrijf durft door de onzekere economie geen voorspelling te doen voor de jaarcijfers van 2009.

Chipfabrikant Intel heeft last van de huidige economische omstandigheden. Het bedrijf maakte in 2008 5,3 miljard dollar winst. Dat is een daling van 24 procent in vergelijking  met  2007 toen de winst op 7 miljard dollar uitkwam. Doordat de vraag naar computers afneemt kan de producent zijn fabrieken niet volledig benutten.

De chipleverancier maakte het afgelopen jaar een omzet van 37,6 miljard dollar. Dat is daling van twee procent vergeleken met een jaar eerder.

Geen voorspelling 2009

Intel draaide een slecht laatste kwartaal. De omzet was 8,2 miljard dollar. Het is de eerste keer in twintig jaar dat de cijfers over het vierde kwartaal lager zijn dan in het derde kwartaal. Het bedrijf stelde twee keer de voorspellingen bij.

De fabrikant geeft voor het komende jaar geen verwachtingen. Daarvoor vindt het de economische omstandigheden te onzeker. Intern gebruikt het bedrijf een omzetverwachting van 7 miljard dollar voor het eerste kwartaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-16T11:21:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.