HP ProCurve stelt grote alliantie samen

HP ProCurve heeft een grote alliantie gevormd met een aantal andere leveranciers: HP ProCurve ONE. Deze alliantie is opgericht om samen meer producten en diensten te verkopen aan klanten die datacenters in huis hebben. De alliantie neemt het op tegen netwerkrivaal Cisco.

Marius Haas, senior vice president en general manager van HP's ProCurve Networking business, zegt dat de HP ProCurve Open Network Ecosystem (ONE) een 'multi-vendor alliantie programma' is dat de prestaties van applicaties in datacenters moet verbeteren. Dat moet worden bewerkstelligd met de infrastructuur van HP ProCurve en een aantal alliantie partners, zoals Microsoft, Avaya, McAfee, F5 en Riverbed.

Er doen nog meer leveranciers mee met HP ProCurve ONE, zoals Aastra, AirTight Networks, Ekahau, InMon, Vantronix en VBrick. De producten van de alliantie partners worden gebruikt voor een betere security en netwerkbeheer, aldus Haas. Ook voor het uitrollen van VoIP diensten binnen de HP ProCurve infrastructuur.

Door deze alliantie zegt HP ProCurve een breder pallet aan producten voor datacenters te leveren. Een nieuw product is bijvoorbeeld de HP ProCurve Data Center Connection Manager voor het beheer van netwerken, servers en storage in de nieuwe generatie data centers. Tevens zijn er door HP ProCurve nieuwe producten aangekondigd voor datacenters, zoals de HP ProCurve 6600 switch series. Deze 'consolidatie switch' kan in een rack worden ingebouwd met 24 tot 48 poorten. Poorten die niet worden gebruikt , minimaal zes,  worden uitgeschakeld om energie te besparen.

Imtech en Triple P

Edwin Hagenouw, sales manager van HP ProCurve Nederland verwacht veel van HP ProCurve One. Er wordt in Nederland al nauw samengewerkt met Avaya, Mitel en Microsoft. Ook HP ProCurve partners verkopen al gecombineerde oplossingen van HP ProCurve en andere merken. Imtech verkoopt bijvoorbeeld netwerken van HP ProCurve met IP-telefonie van Avaya. Triple P verkoopt HP ProCurve in combinatie met de IP-telefonie van Mitel.

Alberto Soto, vice-president EMEA van HP ProCurve, zegt met de nieuwe alliantie en producten sterker te concurreren tegen netwerkrivaal Cisco. Volgens hem komen er nog meer nieuwe producten, waarmee HP ProCurve zijn marktaandeel wil vergroten. "Dat gaan we doen omdat onze producten allemaal standaardgebaseerd zijn. Daar vragen klanten naar."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-30T11:15:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.