Cisco en Dell bundelen krachten

Cisco en Dell gaan aan samenwerken om nieuwe producten te leveren die klanten in staat moeten stellen om hun datacenter-infrastructuur te vereenvoudigen.

De nieuwe producten en diensten creëren volgens Cisco en Dell een brede keuze maan middelen om datacenters te beheren. Onder andere voor opslag, virtualisatie, automatisering en netwerkinfrastructuur. Op basis van de nieuwe overeenkomst breidt Dell het portfolio uit met de Cisco Nexus 5020 switches, die zowel 10 Gigabit Ethernet als Fiber Channel over Ethernet ondersteunen voor Dell Power Edge servers, en Dell EqualLogic, PowerVault en Dell/EMC storage oplossingen.

De combinatie van producten van Cisco en Dell moeten klanten in staat stellen het beheer van hun nieuwe datacenter te vereenvoudigen. Dat moet volgens Dell en Cisco gebeuren met behulp van een ‘unified fabric networking-platform'. Dit platform consolideert lan, san en server cluster netwerkomgevingen op een enkele high speed 10 Gigabit Ethernet verbinding.

Protocollen

Deze verbinding ondersteunt protocollen, zoals Fibre Channel, Fibre Channel over Ethernet (FCoE) en Internet Small Computer Storage Interface (iSCSI). Verder heeft Dell de Catalyst 4900 Top-of-Rack Switches (ToR) gekwalificeerd voor de EqualLogic Storage Area Networks (san) arrays. De Catalyst 4900 ToR switches zijn nu een ondersteund platform voor de Dell EqualLogic SAN arrays.

Robin Kuepers, hoofd van de Dell storage divisie in EMEA, zegt dat de gecombineerde producten interessant zijn voor eindgebruikers en business partners. "Dankzij de Cisco switchingoplossingen voor het datacenter, in combinatie met onze server- en opslagoplossingen, kunnen klanten makelijker overstappen op een uniform netwerkplatform."

Buffer

De krachtenbundeling van Dell en Cisco lijkt op een buffer tegen de recente alliantie HP ProCurve ONE. Deze alliantie, een initiatief van Cisco netwerkrivaal HP ProCurve, is ook gericht voor vereenvoudiging en kostenbesparing in datacenters.

Overigens heeft Cisco veel meer plannen om zijn activiteiten op het gebied van datacenters uit te breiden. Zo heeft Cisco plannen de blade servermarkt te betreden. Het blade server traject van Cisco heeft de codenaam 'California'. De markt voor blade servers is het terrein van HP, IBM, Dell en enkele andere leveranciers. Cisco werkt op het gebied van blades en servers overigens al jaren samen met HP.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-30T14:37:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.