IBM opent on-demand center in Europa

Het eerste 'Deep Computing Capacity on Demand Center' van IBM in Europa is een feit. Het is gevestigd in de Franse stad Montpellier en gaat Europese klanten via het internet toegang verlenen tot superkrachtige computers.

IBM had al een 'on Demand Center' in Poughkeepsie (New York). Het nieuwe Deep Computing Capacity on Demand Center in Montpellier is dus het tweede, maar wel het eerste in Europa. De Centers bieden 'op verzoek' supercomputervermogen aan bedrijven die actief zijn in sectoren zoals olie, levenswetenschappen, digitale animatie en financiële diensten.
 
"Deep Computing Capacity on Demand Centers bieden bedrijven de mogelijkheid om een beroep te doen op IBM's supercomputercapaciteit zonder de kosten en de beheerverantwoordelijkheden die gepaard gaan met het bezit van een eigen supercomputer", aldus David Turek, vice-voorzitter van IBM Deep Computing.
De centra zijn volgens Big Blue een ideale oplossing voor bedrijven met een sterk wisselende behoefte aan supercomputervermogen. "We verwachten dat de nieuwe faciliteit in Montpellier deze mogelijkheden nu binnen handbereik brengt van bedrijven en onderzoekers in Europa."
 
Het centrum in Montpellier geeft klanten toegang tot IBM eServer pSeries AIX- of Linux-servers en xSeries-systemen waarop Linux of Microsoft Windows draait met aanverwante schijfopslag. IBM is ook van plan om grid-technologieën te implementeren om 'bronnen' te kunnen uitwisselen tussen het computercentrum in Montpellier en dat in New York. De onderneming verwacht dat grid-technologie een nieuw alternatief voor 'pay-for-use'-model (betalen op basis van het gebruik) mogelijk maakt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-17T13:56:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.