Fujitsu Siemens krijgt nieuwe naam en baas

Fujitsu Siemens Computers wijzigt per 1 april 2009 zijn naam in Fujitsu Technology Solutions. De Nederlandse organisatie valt voortaan onder de regio West- en Zuid-Europa, die onder leiding staat van de Italiaan Pierfilippo Roggero. De wijzigingen volgen op de Japanse overname van het Siemens-deel van de joint-venture.

Infrastructuurleverancier Fujitsu Siemens Computers heet vanaf 1 april 2009 Fujitsu Technology Solutions (TS). Met de nieuwe naam en de strategie 'Dynamic Infrastructures' wil de Japanse onderneming de komende jaren een totaalleverancier worden. De focus van het bedrijf ligt voortaan op infrastructuurtechnologie, -oplossingen en -diensten, inclusief middleware-oplossingen. Het bedrijfsonderdeel Fujitsu Services richt op applicatie- en outsourcingdiensten.

Samenwerking

De Nederlandse activiteiten van het Japanse bedrijf vallen voortaan onder de regio West- en Zuid-Europa. Dirk De Waegeneire, tot nu toe directeur van Fujitsu Siemens Computers Benelux, heeft de onderneming inmiddels verlaten. De activiteiten in de regio West- en Zuid-Europa worden nu geleid door de Italiaan Pierfilippo Roggero. Het bedrijf gaat zich verder meer richten op het mainframesegment, storage en servers. Groei moet komen door meer nauwe samenwerking met partners, Atos Origin of Accenture.

Eind 2008 kwam Fujitsu Siemens Computers, een joint-venture tussen Fujitsu en het Duitse Siemens, volledig in handen van de Japanners. Zij kochten de Duitsers uit voor 450 miljoen euro en hopen zo meer voet aan de grond op de Europese servermarkt te krijgen. Geruchten over een scheiding tussen de twee hardwareleveranciers deden al langere tijd de ronde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-13T09:31:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.