Kredietcrisis deert Imtech nauwelijks

Boeing 737-700 Transavia

Imtech werkte in 2008 onder andere voor luchtvaartmaatschappij Transavia.

De kredietcrisis gaat voorlopig aan ict- en elektrotechniekleverancier Imtech voorbij. Het bedrijf sloot 2008 af met een groei van de orderportefeuille van achttien procent en voorspelt voor 2009 verdere groei.

Het beursgenoteerde ict-, elektrotechniek- en werktuigbouwbedrijf Imtech heeft voorlopig weinig last van de kredietcrisis. De orderportefeuille is bijna één vijfde dikker (in totaal 4,5 miljard euro) dan begin 2008 en voor het lopende jaar verwacht de onderneming verdere groei. Bij het bedrijfsonderdeel ict, verkeer en scheepvaart groeide de orderportefeuille zelfs met dertig procent. Het aantal medewerkers in deze tak van sport liep met bijna een kwart op tot 5.202.

De groeicijfers werden gestuwd door de overname in 2008 van zes ict-bedrijven. Het gaat om het Oostenrijkse ILS, IT&T in Zwitserland, het Britse Real Solutions, de Duitse bedrijven Stas en Neo en de Belgische ondernemingen Fit IT, Ebit en Thinking Solutions. De ict-tak van Imtech was onder andere druk met opdrachten voor Deutsche Bahn, de luchtvaartmaatschappijen Transavia en Austrian Airlines, de Oostenrijkse Post en olie- en gasproducent Aramco.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Klinkt goed voor Imtech, maar volgens mij ontkomt dit jaar geen enkel bedrijf aan negatieve invloeden veroorzaakt door de huidige economische malaise. Is het niet direct, dan wel indirect omdat toeleveranciers in de problemen geraken of omdat opdrachtgevers tussentijds de stekker uit een project trekken wegens dreigend tekort aan financiele middelen.

Dit soort uitspraken heb ik nu al vaker zien voorbij komen vanuit voornamelijk financiele instellingen om een aantal maanden later het tegendeel te horen/lezen dat er ineens toch een liqiditeitsprobleem is.

De toekomst zal uitwijzen wie overeind blijft en wie niet, want ook een goed gevulde orderportefeuille zegt nog niets over de continuiteit van de opdrachtgevers die achter dergelijke orders schuilgaan.

Ach dit soort bedrijven willen zich alleen maar profileren! Veel bla bla en hopen dat de klanten getriggerd worden in de beloftes van dit soort partijen!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-17T09:54:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.