Managed hosting door True

Toshiba koopt hardeschijventak van Fujitsu

 

Toshiba neemt de productie van harde schijven van Fujitsu over. De activiteiten worden ondergebracht in een dochteronderneming die voor tachtig procent in handen komt van Toshiba. Het eerste kwartaal van 2009 moet de overname zijn afgerond.

Fujitsu verkoopt zijn bedrijfsonderdeel dat harde schijven produceert aan concurrent Toshiba. De twee partijen maken niet bekend hoeveel voor de overname wordt betaald. De tak zou een waarde hebben tussen de 254 en 338 miljoen euro.

Toshiba neemt een belang van tachtig procent in de divisie. De productie wordt ondergebracht in een dochteronderneming waarvan de overige twintig procent in handen blijft van Fujitsu. Na een onbekende periode worden deze aandelen overgedragen aan Toshiba. De partijen hopen de overname het eerste kwartaal van 2009 af te ronden. De onderhandelingen hebben ongeveer een maand geduurd.

Zakelijke markt

De overname geeft Toshiba toegang tot de zakelijke markt voor harde schijven voor servers. De fabrikant wil groeien in de zakelijke markt voor opslagsystemen. Het hoopt in 2015 een aandeel van twintig procent te hebben in de markt voor hardeschijven. Het bedrijf wordt door de overname de grootste fabrikant van harde schijven ter wereld. Nu is dat nog Seagate Technology.

Fujitsu maakt verlies binnen bijna al zijn divisies, uitgezonderd de divisie software en diensten. Die richt zich onder andere op business process management, service oriented architecture (SOA) en mobiele beveiliging.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2872126). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×