Nieuwe storage Kennemer Gasthuis en Spaarne Ziekenhuis

Hitachi Data Systems (HDS), leverancier van service oriented storage-oplossingen, gaat een nieuwe storage-omgeving realiseren voor het Kennemer Gasthuis en het Spaarne Ziekenhuis. Met het oog op de toenemende hoeveelheid data staan beide ziekenhuizen aan de vooravond van een belangrijke operatie.

Hitachi Data Systems (HDS), leverancier van service oriented storage-oplossingen, gaat een nieuwe storage-omgeving realiseren voor het Kennemer Gasthuis en het Spaarne Ziekenhuis. Met het oog op de toenemende hoeveelheid data staan beide ziekenhuizen aan de vooravond van een belangrijke operatie. Om verdere groei van data te verwerken en beheren, richt HDS een stabiele storage-infrastructuur in. Volgens HDS kunnen de twee ziekenhuizen hierdoor de beschikbaarheid van data vergroten.

HDS levert drie storage platformen, aangevuld met storage area networks (san) componenten en back-up oplossingen. De hoofdvestigingen in Haarlem (KG) en Hoofddorp (SZ) vormen de primaire storage-omgeving. In Heemstede (SZ) wordt een derde locatie ingericht voor uitwijk. Hiervan maken niet alleen de ziekenhuizen gebruik, maar ook andere partijen zoals apothekers. Zij kunnen, in geval van uitval, uitwijken naar Heemstede om de beschikbaarheid van het systeem te vergroten. Daarnaast biedt deze locatie een gemeenschappelijke testfaciliteit, aldus HDS.

Het project is inmiddels al van start gegaan en de verwachting is dat medio mei de gehele storage-infrastructuur is geïmplementeerd. Tijdens het project verzorgt HDS de kennisoverdracht, zodat de twee IT-afdelingen van de ziekenhuizen zelf de storage-omgeving kunnen beheren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-04T16:26:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.