Datacenter Zuid draait toch door

Het failliete Datacenter Zuid uit Roermond draait toch door. Enne Solutions heeft de boedel overgenomen. Dit Limburgse bedrijf brengt de activiteiten vanaf 1 juni onder op een nieuwe locatie in de stad van Roer en Maas.

Datacenter Zuid ging eind januari bankroet. Volgens curator Hans Wagenaar van kantoor HBS Adcocaten had dit echter vooral te maken met het gezamenlijk faillissement van webdesignbureau Factory 2.0 en Datacenter Zuid. Beide bedrijven waren in handen van ondernemer Ton Maessen die in januari van dit jaar op 52-jarige leeftijd plotseling overleed. "Het waren twee verschillende vennootschappen, maar ze hadden qua administratie wel een gezamenlijke leiding."

Met Factory 2.0, een doorstart uit 2007 van The Facory, liep het niet al te best. De bezetting was te ruim en er werd te weinig omzet gedraaid, aldus de curator. "Deze kwestie speelde al een tijdje, maar het overlijden van Maessen gaf het laatste duwtje. Het bedrijf heeft zelf het faillissement aangevraagd." Zo'n 20 man kwamen op straat te staan.

Voor Datacenter Zuid, dat minder problemen kende, werd in twee weken een oplossing gevonden. Het bedrijf Enne Solutions, met de eigenaren Pieter Heyn en Leon Thoolen, neemt de boedel over. Volgens de curator draait het rekencentrum door, al heeft het wel klanten verloren die uit continuïteitsoogpunt niet wilden wachten op een doorstart. Enne Solutions wil op 1 juni op een andere locatie in Roermond een nieuw datacenter inrichten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mijn oude werkgever dus ... Helaas heb ik geen vertrouwen in de doorstart van de nieuwe partij ivm een gebrek aan kennis en motivatie en heb mij een nieuwe werkgever gezocht.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-05T10:10:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.