Tien jaar oud GCJ razendsnel verdwenen

In 2008 vierde GCJ IT Services nog zijn tienjarig bestaan. Inmiddels bestaat de detacheerder uit Bodegraven niet meer. De ANWB nam als belangrijkste opdrachtgever geen diensten meer af.

GCJ IT Services was de belangrijkste van de vier werkmaatschappijen van de Sanquis Groep. Zowel de holding als de onderdelen zijn failliet verklaard, vertelt curator Amos Kroll van Wille Donker Advocaten. "Het was een bloeiend bedrijf, ooit gestart vanuit een zolderkamer,  dat in een aantal maanden tijd de opdrachten drastisch zag afnemen, steeds meer bankzitters kreeg en in liquiditeitsproblemen kwam."

Volgens Kroll is de belangrijkste oorzaak die hij tot nu toe kan vaststellen, het wegvallen van de ANWB als opdrachtgever. "Dat was een heel grote klant van GCJ. Alleen de ANWB sneed drastisch in de kosten vanwege een reorganisatie en nam geen diensten meer af van deze detacheerder."

Geen doorstart

Bij GCJ IT Services, in 1998 opgericht door Koos Lefeber, werkten 9 man. Bij het gehele Sanquis-bedrijf was een vijftiental personeelsleden in dienst. Een doorstart van een van de onderdelen lijkt niet aan de orde, aldus de curator.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

poehpoeh... wat een wereldnieuws zeg beste Rik Sanders, een bedrijfje van vijftien man van de aardbodem verdwenen. ING zet drieduizend man op straat en jullie publiceren over een bedrijfje met vijftien man...

Maar goed, ik zal maar ophouden met flamen naar Computable. Het zal niet lang duren voordat deze reactie gemodereerd wordt, natuurlijk.

De naam Sanguis Group, bestaande uit wel vier bedrijven doet vermoeden dat er een groot bedrijf achter zit, maar nu zie ik dat er maar vijftien man werkt. Dat soort bedrijfjes met grootse namen, opgeklopte websites en aangedikte CV's gaat er nu dus aan. Ik zag op de site een consultant manager met wel veertig jaar ervaring in ict-vak. Stel je bent een oudere academicus en je begon te werken op je 26ste, dan ben je dus al 26+40= 66 jaar.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-05T15:14:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.