Digitale wegenwacht Smartfix wil doorstart

Smartfix, de digitale wegenwacht, is opnieuw failliet gegaan. De computerreparateur werkt aan een doorstart. Het bedrijf uit Den Bosch had moeite om de kasstroom op peil te houden.

Na een paar jaar terug kopje onder te zijn gegaan is Smartfix opnieuw failliet verklaard. Bij de computerreparateur uit Den Bosch zijn 70 man in dienst. Volgens de financieel directeur werkt het bedrijf aan een doorstart. In oktober 2008 kreeg het te horen dat een grote 'fiber to the home'-order van KPN, waarbij Smartfix als servicebedrijf zou fungeren, werd uitgesteld. "Met dat project zouden we flink kunnen uitbreiden, maar dat gaat nu niet door. Verder kampen we met geldgebrek, doordat we onze betalingen met veel vertraging binnen krijgen. Op zich is het normaal dat debiteuren in het begin van een nieuw jaar traag zijn met betalen, maar in deze economisch zware tijden is het erger dan normaal."

HCC en KPN

Het management is echter optimistisch over een doorstart die met steun van klanten/partners moet worden gerealiseerd. Smartfix zou nog een volle orderportefeuille hebben. Het bedrijf werd in 2007 gekocht door een groep investeerders. Smartfix is ooit begonnen als pc-reparatiebedrijf voor consumenten en had nauwe banden met de computerclub HCC en KPN. Het presenteert zichzelf als digitale wegenwacht, omdat het over een landelijk netwerk beschikt middels een technisch callcenter, on-site servicemonteurs en eigen softwaremodules. De laatste paar jaar is het bedrijf ook actief op de zakelijke markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als een bedrijf binnen tien jaar tijd voor de derde keer failliet gaat is er toch structureel iets mis. Ik heb bij een soortgelijk bedrijf gewerkt wat ook failliet is gegaan, en kon indertijd bij Smartfix aan de gang. Ben dus blij dat ik het niet heb gedaan. Het is nu gewoon wachten op de vierde keer dat het daar fout gaat. Dat die vierde keer gaat komen is zeker...

Geachte directie,

Op z'n zachts uitgedrukt is dit natuurlijk heel erg, zeker ook voor de afnemers waar afspraken mee zijn gemaakt, maar ook voor de medewerkers (-sters)
Het is ook erg makkelijk om te wijzen naar mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn maar daar kom je nu niet mee verder.

Wij hopen dat er een doorstart gerealiseerd kan worden en gunnen u alle succes, overigens als we iets voor Smartfix kunnen doen, dan bent u welkom.

Met vriendelijke groet,

Heeft investeerder Andarr niet de geldkraan dicht gezet? Recentelijk heeft Andarr 15 man ontslagen.

Nou, ik weet niet of Andarr investeerder was maar ik weet wel dat Andarr zelf ook bijna bankroet is. Of dat met de "crisis" te maken heeft betwijfel ik. Waarschijnlijk mismanagement.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-06T13:45:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.