Nieuwe netwerkinvestering leidt tot inefficiëntie

Organisaties zullen minder efficiënt gaan werken door het spanningsveld dat ontstaat tussen ict-afdeling en management bij nieuwe investeringen in het ict-netwerk. Dat is het gevolg van de 'Flight to value', vertelt Computable-expert Dik van Oeveren.

Door de wens om meer waarde uit netwerkinvesteringen te halen, ontstaat steeds vaker een spanningsveld tussen ict-afdeling en management. Uiteindelijk levert dat een organisatie op die minder efficiënt werkt. Dat zegt Computable netwerk-expert Dik van Oeveren, die systems engineer is bij leverancier 3Com.

"De laatste twee jaar is duidelijk een verschuiving te zien naar een zogenaamde ‘Flight to Value'", vertelt Van Oeveren. Hij legt uit dat bedrijven daarbij meer kijken naar investeringen, het terugverdienmodel (return on investments), de toegevoegde waarde en de milieuaspecten van de ict-netwerken. Bij de keuze voor netwerkinvesteringen zullen organisaties daardoor meer oog hebben voor leveranciers die goede oplossingen tegen lagere tarieven aanbieden.

Spanningsvelden

De verandering zal niet zonder meer plaatsvinden, beredeneert de netwerkexpert. "Er zullen spanningsvelden ontstaan tussen de technische afdelingen die graag een status quo houden en de organisatie die als hoofddoel heeft een zo hoog mogelijke winst te maken tegen zo laag mogelijke kosten."

De ‘Flight to Value' waar Van Oeveren van spreekt, is de meest recente fase in de markt van ict-netwerken. Tot 2001 was er een duidelijke drive naar technologisch hoogstaande oplossingen, vertelt hij. "Alles was mogelijk, zowel uit technisch als uit investeringsoogpunt. De fabrikanten bepaalden in hoge mate wat de klant nodig had." Die ‘Flight to innovation' werd in 2001 onder invloed van het klappen van de internetluchtbel, afgelost door een ‘Flight to stability'. "Klanten gingen op zoek naar zekerheid." Dat leidde tot een consolidatie van de markt voor netwerktechnologie en eenzijdige aandacht voor veiligheid en risicomijding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wellicht een goede oplossing: het gebruiken van REFURBISHED NETWERKAPPARATUUR. Goedkoper, men kan de status quo handhaven en draagt ook nog eens een keer bij aan duurzaamheid. Tsja, hergebruik is niet negatief.

Op zich een leuke optie, het hergebruiken van apparatuur. Je koopt "oude" apparatuur tegen een lagere investering. Het enige is dat er nog niet gekeken is naar het stroomverbruik en de prestaties van deze apparatuur. Ook belangrijk, er zijn fabrikanten die 60% op stroomverbuik kunnen besparen door gebruik van de laatste chipsets. De TCO zal zuiver bekenen moeten worden rekening houdende met alle aspecten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-09T12:38:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.