CA wil it 'op verzoek' gaan beheren

Op zijn internationale gebruikersconferentie CA World, concentreert Computer Associates zich op het uitbouwen van zijn strategie: een platform bieden voor it-beheer 'op verzoek' ('on demand').

Gezien de groeiende complexiteit van de ict-infrastructuur, acht CA het nuttig om in verschillende fases te evolueren naar informatica 'on demand'. Eerst en vooral moet hetgeen overbodig is worden verwijderd om de bestaande infrastructuur zo eenvoudig mogelijk te maken. Vervolgens worden de verschillende onderdelen van de infrastructuur geconsolideerd en gestandaardiseerd, om daarna een 'provisioning'-structuur te virtualiseren en installeren. Ten slotte kan de onderneming zijn computerkracht dynamisch aanboren, zodat de 'it op verzoek' ten volle wordt benut.


"It 'op verzoek' betekent het vereenvoudigen en creëren van een infrastructuur in real time, het verbeteren van het gebruik en het richten van de it op de 'business'", zegt Yogesh Gupta, chief technology officer van CA.
 
Voor het beheer van it 'on demand' moeten echter wel verschillende stappen worden ondernomen. Ten eerste is er voor het beheer een database nodig die de verschillende elementen van de infrastructuur inventariseert (materiaal, software, processen, toepassingen, gebruikers, et cetera). Die database moet vervolgens up-to-date worden gebracht. Ten tweede moeten de evenementen worden gecontroleerd en met elkaar in verband worden gebracht, moeten de serviceniveaus worden vastgelegd, enzovoorts. En ten derde moeten beheer-tools worden ingezet.
 
De strategie van CA, 'EIM' gedoopt (Enterprise Infrastructure Management), beslaat vier grote domeinen: de 'operations' (met het Unicenter-gamma), opslag (Brightstor), beveiliging (Etrust) en het beheer van de houdbaarheid van de toepassingen (modellering, change management, testen, et cetera, met Allfusion). Die vier domeinen worden vervolgens gelinkt aan software voor dienstenbeheer.. Al die producten kunnen uiteraard worden geleverd met professionele diensten of in het kader van een partnership.
 
CA heeft op CA World een aantal nieuwe producten voorgesteld op die vier domeinen. Ze zijn gegroepeerd rond een beheer-database (MDB) die gebouwd is op Ingres en op de Sonar-technologie (voor het detecteren van de capaciteit om die te linken aan de processen). Het gaat met name om Unicenter Wsdm, Brightstor Arcserve 11 en Brightstor Document Manager, Wireless Site Management, Etrust Vulnerability Manager en Vulnerability Services. CA biedt ook een complete oplossing voor het beheer van Microsoft Exchange.
 
De software- en dienstenaanbieder heeft ook zijn interesse ten opzichte van de 'open source'-gemeenschap bevestigd. Zo komt er na de zomer een 'open source'-versie van zijn database Ingres, gaat het bedrijf samenwerken met Jboss (voor opslag), met Zope (voor contentbeheer) en met de Linux-wereld (namelijk Kgen). Bovendien komt er een open source-product voor documentbeheer.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-26T13:23:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.