PLCS opent Storage Software Solution Center

Onlangs heeft PLCS Storage Consultants een gloednieuw Storage Software Solution Center (SSSC) in Hendrik Ido Ambacht geopend.

Uit de praktijk blijkt dat aan dit soort centra grote behoefte is,aldus Peter Pijlink, directeur van PLCS.  "In het testcenter kunnen we in no time een adequate testomgeving opzetten. Zeker met storage wil je zien waar om het gaat." In het testcenter biedt PLCS klanten en partners de mogelijkheid om allerlei storage en gerelateerde oplossingen te testen, zoals: Tivoli Storage Manager, Caminosoft HSM, Tivoli Storage Manager HSM for Windows, Tivoli Storage Manager versie 6.1, IBM Content Manager Commonstore (ILM), Tivoli Fastback, Health Check Reporter TSM en Cristie Bare Machine Recovery.  Al deze oplossingen draaien in een omgeving die met VMWare ESX is gevirtualiseerd op 6 IBM System x en IBM Disk Storage. Via een SAN is er tevens een koppeling met verschillende tape technologieën van SUN en IBM. 
 
Peter Pijpelink: "Door ons Solution Center te virtualiseren kunnen we heel snel reageren op wensen van klanten en partners. Het opzetten van omgevingen wordt erg makkelijk omdat er standaard VMWare machines klaarstaan, die we makkelijk kunnen kopiëren, koppelen, initialiseren en gebruiken. Wenst een klant verschillende software componenten in een samenwerkingsverband te zien met bepaalde hardware,  dan hebben we die omgeving binnen een aantal uur 'up and running'. De klant kan dan de volgende dag al langskomen.'" Commercieel directeur Frans Berkvens vervolgt: "Het testcenter voorziet in de behoefte van klanten om Storage oplossingen in het ‘echt' te zien werken. Met name het functioneren van software in een storage omgeving is ter plekke bij de klant vaak lastig, omdat men niet over een goede testomgeving beschikt. PLCS biedt klanten nu een unieke mogelijkheid om zowel 'proof of concepts' en trainingen onder één dak uit te voeren en te volgen.'"
 
Het testcenter is 150 vierkante meter groot en kan ook door externe partijen worden gehuurd. De prijzen hiervoor zijn op aanvraag. PLCS Storage Consultants is al 10 jaar actief op het gebied van storage software oplossingen, training en consultancy in met name Tivoli Storage Management software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-17T14:51:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.