LaCie fuseert met Caleido AG

Opslagspecialist LaCie en zijn Zwitserse branchegenoot Caleido voegen hun activiteiten samen. Laatstgenoemde is vooral bekend van zijn online storagedienst Wuala, dat gebruikmaakt van cloud computing.

Producent van opslagapparatuur LaCie fuseert met het Zwitserse Caleido AG, de onderneming achter de online storagedienst Wuala. "LaCie heeft twintig jaar lang hard drive-technologie gepromoot. Nu is het actief in nieuwe, toonaangevende technologieën: flash-opslag en cloud-storage. Met deze fusie ontwikkelt LaCie zich van pure hardwareleverancier tot leverancier van oplossingen", aldus Philippe Spruch, bestuursvoorzitter en CEO van LaCie.

Wuala brengt gecentraliseerde en gedistribueerde storage samen, versleutelt bestanden die worden opgeslagen en splitst deze vervolgens op in delen die op verschillende computers komen te staan. "Gebruikers beschikken over online storage waarbij ze ook schijfruimte kunnen aanbieden. Zo kunnen ze waardevolle data veilig beschermen. Zij kunnen data op iedere plek ontsluiten en gegevens delen met anderen", zegt Dominik Grolimund, medebedenker van Wuala. "Wij maken deze technologie ook beschikbaar voor bedrijven en professionele gebruikers, die binnenkort kunnen profiteren van cloud- en datacenterstorage."

LaCie heeft het voornemen om deze eerste echte cloud-storagetechnologie op te nemen in zijn storageapparaten. Dat moet leiden tot een krachtige, gecombineerde oplossing van lokale storage voor snelle toegang en veilige remote opslag in een cloud voor het flexibel kunnen delen van gegevens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-24T17:45:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.