SecureLink richt Haags DNS/DHCP-netwerk in

Dit artikel delen:

Een nieuw beheerplatform moet de vele interne en externe DNS- en DHCP-servers van Gemeente Den Haag gemakkelijker beheerbaar maken. Netwerkbeheerder Getronics schakelde daarvoor leverancier SecureLink in.

Gemeente Den Haag schaft nieuwe infrastructuur aan waarmee de DNS- en DHCP-servers centraal kunnen worden beheerd. De netwerkomgeving wordt geleverd en aangelegd door SecureLink in opdracht van Getronics. Die ict-dienstverlener is verantwoordelijk voor het beheer van de Haagse netwerkinfrastructuur.

Een DHCP-server deelt interne ip-adressen uit aan computers en andere apparaten die zijn aangesloten op bedrijfsnetwerken. Een DNS-server vertaalt de numerieke ip-adressen naar computerhostnamen, zoals internetdomeinen en mailservers, en omgekeerd. DHCP staat voor Dynamic Host Configuration Protocol. DNS staat voor Domain Name System.

Handmatig

De gemeente beschikt over een infrastructuur met veel gebruikers en verschillende netwerken. Dit leverde veel handmatige handelingen op. De ambtenaren zochten volgens de leverancier naar mogelijkheden om het beheer van DNS en DHCP onder te brengen in een centrale managementomgeving. Door de gekozen oplossing zou de gemeente nu minder tijd kwijt zijn aan het beheer en aan helpdesktelefoontjes.

Bovendien kunnen wijzigingen eenvoudig en snel worden doorgevoerd. Zelfs minder ervaren DNS-beheerders zouden met de technologie uit de voeten kunnen. Het is niet bekend hoeveel geld met de implementatie van het nieuwe DNS/DHCP-netwerkbeheersysteem is gemoeid.

Getronics is sinds 1998 verantwoordelijk voor het beheer van de netwerkinfrastructuur van Gemeente Den Haag. In 2004 werd het contract voor een periode van tien jaar verlengd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-06T15:33:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.