IBM-partner Virtual Sciences koopt Yellowstone

Systeemontwikkelaar Yellowstone wordt overgenomen door branchegenoot Virtual Sciences. Die Utrechtse onderneming zou daardoor volledige zakelijke integratieprojecten kunnen uitvoeren en de geïmplementeerde diensten ook kunnen beheren. Beide bedrijven zijn partner van IBM.

Systeemintegrator Virtual Sciences heeft zijn branchegenoot Yellowstone overgenomen. Bij dit bedrijf uit Naarden werken vijfentwintig man en een twintigtal inhuurkrachten. Beide bedrijven zijn zakelijke partner van IBM. Virtual Sciences richt zich onder meer op businessintegratie en Yellowstone werkt veel met IBM's producten Websphere en Collaboration. Het is onbekend welk bedrag met de overname is gemoeid.

Nieuwe kennis

De overname levert de Utrechtse dienstverlener nieuwe kennis en ervaring op het gebied van infrastructuur en collaboration. De onderneming zou daardoor volledige zakelijke integratieprojecten kunnen uitvoeren en de geïmplementeerde diensten ook kunnen beheren. Volgens algemeen directeur Theo Liefting van Virtual Sciences zijn bedrijven gebaat bij een breed portfolio van oplossingen en diensten.

Na de overname telt het bedrijf van Liefting zestig medewerkers. De directeur verwacht een gecombineerde jaaromzet van twaalf miljoen euro. Dat zou een fundament bieden voor verdere groei in de toekomst. Liefting richt zich daarbij voornamelijk op ‘het hogere mkb-segment'. Klanten van Virtual Sciences zijn onder meer de Belastingdienst, het ministerie van Defensie, Rabobank en ASR Nederland. Yellowstone heeft onder andere Achmea, Canon en Transavia als klant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-15T12:55:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.