Surfnet wint award voor beste business case

Surfnet heeft de Computable-award Beste Business Case gewonnen. Uit in totaal 43 inzendingen koos een vakkundige jury uiteindelijk voor het project GigaPort.

Over 2008 konden bedrijven hun business case bij de redactie van Computable aandragen om uiteindelijk de titel Beste Business Case in de wacht te slepen. Uit de 43 inzendingen besloot een vakkundige jury uiteindelijk dat de business case van het GigaPort-project van Surfnet de beste was.

GigaPort is een omvangrijk netwerkproject waarin verschillende organisaties, zowel profit als overheid, moeten samenwerken. Het netwerk maakt het voor onderzoeksinstellingen, hoge scholen en universiteiten mogelijk om via glasvezelverbindingen snel data met elkaar uit te wisselen.

Finaleronde

De jury roemde de business case van Surfnet vooral om zijn proactieve stakeholder management en de manier waarop het innovatieve programma op projectmatig-beheerste wijze tot stand is gekomen. Naast Surfnet hadden ook business cases van ASML, Eyos/Computype, Schleifenbauer Products, Unisys/RDW en Xebia/ProRail het tot de finaleronde geschopt. In een achtergrondartikel zijn in totaal vijftien juryrapporten terug te vinden. Ook zijn elders op de website de artikelen over de zes genomineerden terug te vinden.

De onafhankelijke, vakkundige jury die door Computable geselecteerd was bestond uit Jeroen Aris van Accenture, Fred Bons van Ordina, Peter storm van Kennis&Co, Bernard Vuijk van Passionned en Pro4Pro en Eric van der Wolk van Business Case Entrepreneurs.

Gids

De winnaar en overige genomineerden komen ook aan bod in de gids Business Cases 2009 die 17 april 2009 samen met Computable wordt verspreid. Ook over 2009 gaan wij weer op zoek naar de beste business case. Wanneer bedrijven alvast een case voor de competitie willen aanmelden kan er een e-mail gestuurd worden naar computable.businesscases@vnumedia.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-16T14:30:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.