Alcatel biedt diensten aan klanten T-Systems

Netwerkleverancier Alcatel-Lucent stelt zijn geconvergeerde ip-netwerkdiensten beschikbaar voor ict-dienstverlener T-Systems, moederbedrijf Deutsche Telekom en hun grootzakelijke klanten. Die krijgen direct toegang tot de netwerkproducten en managed services van het Frans-Amerikaanse bedrijf. De bestuursvoorzitter van Alcatel-Lucent Duitsland verwacht dat de samenwerking de bedrijven in internationaal opzicht geen windeieren zal leggen.

Grootzakelijke klanten van ict-dienstverlener T-Systems kunnen binnenkort wereldwijd gebruikmaken van de convergente ip-oplossingen van netwerkleverancier Alcatel-Lucent. De twee bedrijven hebben daartoe een overeenkomst gesloten. De deal heeft ook betrekking op de klanten van Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Systems.

Alle internationale zakelijke afdelingen van het telecombedrijf krijgen direct toegang tot de grootzakelijke producten van Alcatel-Lucent, zoals telecommunicatiesysteem Octopus Open en verschillende LAN-pakketten (Local area network). Ook kunnen ze gebruikmaken van de managed services van de Frans-Amerikaanse netwerkleverancier.

Sneller toegang

Diensten die eindgebruikers hierdoor krijgen aangeboden, variëren van hybride voip-telefonie en Unified Communications tot netwerkbeheer en diverse beveiligingsoplossingen. ‘We hebben nu veel sneller toegang tot het dienstenportfolio van Alcatel-Lucent', vertelt financieel directeur Klaus Werner van T-Systems. ‘Wereldwijde toegang en een gemakkelijk bestelproces helpen ons bij het behalen van onze dienstafspraken.'

Volgens bestuursvoorzitter Alf Henryk Wulf van Alcatel-Lucent Duitsland onderstreept de deal de strategische samenwerking die zijn bedrijf met T-Systems heeft. Hij verwacht dat de samenwerking beide bedrijven in internationaal opzicht geen windeieren zal leggen.

Telecommunicatie

T-Systems heeft naar eigen zeggen een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken en gebruikt deze voor internationale ondernemingen en instanties die klant zijn. De grootzakelijke tak van moederbedrijf Deutsche Telekom biedt op deze infrastructuur geïntegreerde telecommunicatiediensten aan. In totaal werken er 46.000 mensen bij T-Systems, dat in 2008 elf miljard euro omzet boekte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-24T15:41:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.