Juniper werkt aan alternatief voor Cisco UCS

Netwerkleverancier Juniper werkt onder de codenaam 'Stratus Project' aan een datacenter-alternatief voor Cisco's Unified Computing System (UCS) strategie. Dit zegt een zegsman van Juniper in gesprek met CRN. Junipers Stratus Project bestaat uit zes elementen: datacenter manager, storage, compute, layer 4-7 switching, appliances en netwerken. Het bedrijf wil, net als Cisco, voor zijn nieuwe strategie partners aantrekken die servers, storage en software voor grote datacenters leveren.

Netwerkleverancier Juniper werkt onder de codenaam 'Stratus Project' aan een datacenter-alternatief voor Cisco's Unified Computing System (UCS), vertelt een woordvoerder van het bedrijf aan Computables zusterblad CRN. Het project bestaat uit zes elementen, datacenter manager, storage, compute, layer 4-7 switching, appliances en netwerken.

Juniper zoekt net zoals Cisco, partners voor zijn nieuwe datacenterstrategie. Dat zijn bedrijven die servers, storage en software voor grote datacenters leveren. Met hen wil de netwerkleverancier een betrouwbaar operationeel geconvergeerd datacenter leveren, dat is volgestopt met gigabit ethernet poorten, appliances, virtualisatie en security.

Deze combinatie wordt beheerd met het Junos besturingssysteem van Juniper. Met deze gecombineerde oplossing krijgen klanten volgens Juniper een flexibeler, kosteneffectiever en zuiniger datacenter. Een van de eerste partners is IBM, waarmee Juniper samenwerkt op het gebied van cloud computing. De eerste echte oplossingen en prijzen van Juniper Stratus worden ergens in 2010 of 2011 verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-01T15:31:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.