Apple onthult Mac met G5-dualprocessor

Apple heeft vandaag een nieuw model van zijn G5 Macintosh onthuld. Deze machine is voorzien van twee G5-processoren op een kloksnelheid van 1,8, 2 of 2,5 GHz.

De laatste twee modellen zijn voorzien van drie PCI-X-sloten voor insteekkaarten van die snellere PCI-variant. Alle modellen zijn voorzien van een dvd-brander die het 'min'-formaat gebruikt op achtvoudige snelheid (8x), Gigabit Ethernet, twee aansluitingen voor serial ata-harde schijven (maximaal 500 GB totaal) en maximaal 8 GB aan 400 MHz ddr-geheugen.

Geruchten over de nieuwe configuratie deden al enkele dagen de ronde op Mac-fansites. Die berichten waren gebaseerd op informatie uit nieuwe hardware-handleidingen die Apple reeds aan dealers had gestuurd. Daarin was onder meer te zien dat de nieuwe G5 een kleiner moederbord heeft en één groot koelelement op de plek van twee G5-processoren.

Het blijkt nu dat de machines alleen in dualprocessor-configuraties bestaan. Verder is het koelelement van het 2,5 GHz-topmodel een vloeistofsysteem met een ventilator . Apple claimt aanzienlijke prestatiewinst ten opzichte van vergelijkbare pc's, maar ook met de voorgaande G5-modellen. Dan is de prestatiewinst wel bescheidener.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-09T16:16:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.