Microsoft is beste SOA-dienstverlener 2009

Softwareleverancier Microsoft scoort gemiddeld het hoogste rapportcijfer van alle dienstverleners die adviseren over service-oriented architecture (soa). Dat blijkt uit onderzoek dat Computable door TNS Nipo liet uitvoeren onder bijna tweeduizend ict-managers en -professionals. De respondenten gaven het Amerikaanse bedrijf overall een 6,9. Vier directe concurrenten eindigden met een 6,7 op een gedeelde tweede plaats.

Het is voornamelijk op het onderdeel kennis/knowhow over soa-implementaties waar Microsoft de concurrenten achter zich laat, met gemiddeld een 7,4. Respondenten geven de softwareleverancier voor het nakomen van de tijdsplanning gemiddeld een 6,9, even hoog als nummer twee Accenture. Hoewel Microsoft op de andere onderdelen niet het hoogst scoort, resulteert de lijst uiteindelijk toch in een nummer-een-positie.

Accenture eindigt op de tweede plek. Opvallend in de beoordeling van deze adviesorganisatie is de lage score op de onderdelen prijs (5,2) en binnen budget blijven (5,9). Het lijkt er op dat de respondenten het bedrijf aan de dure kant vinden en zich verwonderen over budgetoverschrijdingen.

ICT Services Guide 2009

Het jaarlijkse onderzoek maakt deel uit van de ICT Services Guide 2009. In opdracht van Computable voerde TNS Nipo het onderzoek in februari en maart uit onder 1913 ict-managers en ambitieuze ict-professionals.

In de gids worden onder andere per topic rapportcijfers gegeven voor dienstverleners die actief zijn in dat ict-deelgebied. Respondenten konden per topic alleen de bedrijven waarderen waarmee ze daadwerkelijk ervaring hadden opgedaan. Ook werden de respondenten algemenere vragen en stellingen voorgelegd.

In verband met representativiteit worden in de cijferlijst alleen dienstverleners getoond die van voldoende respondenten een rapportcijfer ontvingen. Andere bedrijven kunnen gemiddeld hoger scoren, maar werden door te weinig respondenten genoemd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Niemand die heeft durven vertellen dat SOA in Nederland iets anders beteken:-) idd Microsoft versprijdt het wel het beste:-))

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-28T08:54:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.