Serververkoop daalt derde kwartaal op rij

Serverfabrikanten hebben het afgelopen kwartaal bijna 25 procent minder omzet gedraaid vergeleken met het eerste kwartaal in 2008. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IDC. Het is het derde achtereenvolgende kwartaal dat de omzet uit serververkoop lager is dan het kwartaal een jaar eerder. Wereldwijd maakten fabrikanten 9,9 miljard dollar omzet aan servers. De afgelopen vijf jaar zijn nog nooit zo weinig servers verkocht als het afgelopen kwartaal.

'De markt verslechterde in alle regio's het afgelopen kwartaal', zegt analist Matt Eastwood. 'Klanten vernieuwen de ict-infrastructuur niet en ook innovatieve projecten worden stopgezet.' Volgens het onderzoeksbureau zoeken bedrijven naar mogelijkheden en tools om het oude serverpark zo lang mogelijk te gebruiken. 'Deze strategie is voor de korte termijn zeer effectief. Wij verwachten dat de tweede helft van dit jaar de vraag naar servers weer aantrekt', zegt Eastwood.

De omzet uit Unix-servers daalde met 17,5 procent vergeleken met een jaar eerder. De opbrengsten uit dit type server waren 3,3 miljard dollar, goed voor een derde van de totale omzet dit kwartaal. De omzet uit servers met Windows Server daalde met 28,9 procent naar 3,7 miljard dollar. De opbrengsten uit Linuxservers waren 1,4 miljard dollar. Volgens IDC was de omzet uit servers met het besturingssysteem de afgelopen vijf jaar nog nooit zo laag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"De opbrengsten uit dit type server waren 3,3 miljoen dollar", er zullen wel een paar nulletjes missen hier neem ik aan.

Noot van de redactie: Beste Ekner, dank je wel voor je oplettendheid. Het is inmiddels gecorrigeerd.

Een van de oorzaken is natuurlijk de veel al overkill aan processor power in de gemiddelde server. Hierdoor wordt er steeds meer virtualisatie toegepast.
Ook gaat een gemiddelde server niet meer 3 maar 5 jaar mee.

Niet zo gek toch, met al die virtualisatie, grid en cloud technologien? Zeg nu zelf eens... hoeveel computerpower heb je nu werkelijk nodig om je business te doen?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-29T16:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.