NetApp brengt nieuw bod uit op Data Domain

Dollars

NetApp heeft een flink zak geld over voor Data Domain

Storageleverancier NetApp brengt een nieuw bod uit op Data Domain. Het nieuwe bod van 1,9 miljard dollar is hoger dan dat van concurrent EMC, die eerder al 1,8 miljard dollar bood voor Data Domain. Het bod van EMC was al ongeveer twintig procent meer dan NetApps eerste bod van 1,5 miljard dollar.

NetApp heeft aangepast bod gedaan op Data Domain. De leverancier wil alle uitstaande aandelen van Data Domain overnemen voor dertig dollar per aandeel in cash en aandelen. Dat komt neer op een transactiewaarde van ongeveer 1,9 miljard dollar. Concurrent EMC biedt 1,8 miljard dollar voor Data Domain. Dat is ongeveer twintig procent meer dan het eerste bod van NetApp, dat 1,5 miljard dollar was.

DataDomain levert oplossingen voor disk- en netwerkgebaseerde databeveiliging, in plaats van tape-infrastructuur. Het wordt door grote en kleine bedrijven ingezet om back-upkosten te verlagen en data recovery te vergemakkelijken. Bovendien is Data Domain transparant te integreren in bestaande backupinfrastructuren.

Het Californische bedrijf omschrijft zichzelf als fabrikant van enterprise protection storagesystemen. Het levert onder meer apparaten voor back-up to disk, waarbij op blockniveau deduplicatie wordt gedaan. Dit is een technologie waarbij dubbele blocken slechts eenmalig worden opgeslagen, waardoor een enorme compressiefactor tot wel vijftig keer mogelijk is. Daardoor is de prijs van back-up to disk gelijk aan tape. Hoge snelheid, redundantie en replicatie zijn enkele kenmerken van de Data Domain Restorer apparaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-03T15:47:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.