Surfnet is beste netwerkadviseur 2009

Van alle Nederlandse dienstverleners die adviseren over netwerkdiensten, krijgt Surfnet gemiddeld het hoogste rapportcijfer uitgereikt van ict'ers. Dat blijkt uit grootschalig onderzoek van Computable onder bijna tweeduizend ict-managers en - professionals. Het Utrechtse bedrijf scoort overall een 8,0 en laat daarmee onder meer HP (7,6) en Imtech ICT (7,3) achter zich.

Surfnet krijgt op elk van de zeven onderdelen uit de enquête de hoogste waardering van de respondenten. Vooral op de onderdelen kennis, nakomen van tijdsplanning, binnen budget blijven en manier van communiceren met de klant is het netwerkbedrijf heer en meester. De nummer twee van de totaallijst, HP, blijft op het onderdeel betrouwbaarheid met slechts eentiende rapportpunt achter bij Surfnet.

Gemiddeld kregen de netwerkdienstverleners een mooie 7,0 van de respondenten.

ICT Services Guide 2009

Het jaarlijkse onderzoek maakt deel uit van de ICT Services Guide 2009. In opdracht van Computable voerde TNS Nipo het onderzoek in februari en maart uit onder 1913 ict-managers en ambitieuze ict-professionals.

In de gids worden onder andere per topic rapportcijfers gegeven voor dienstverleners die actief zijn in dat ict-deelgebied. Respondenten konden per topic alleen de bedrijven waarderen waarmee ze daadwerkelijk ervaring hadden opgedaan. Ook werden de respondenten algemenere vragen en stellingen voorgelegd.

In verband met representativiteit worden in de cijferlijst alleen dienstverleners getoond die van voldoende respondenten een rapportcijfer ontvingen. Andere bedrijven kunnen gemiddeld hoger scoren, maar werden door te weinig respondenten genoemd.

ICT Services Guide 2009 Netwerken

Bron: Computable ICT Services Guide 2009 (klik voor vergroting)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-05T09:20:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.