EMC lokt aandeelhouders Data Domain met cash

Munten

De directie van deduplicatiespecialist Data Domain accepteert NetApp's bod om voor 1,9 miljard dollar te worden overgenomen. Maar EMC, dat eerder een tegenaanbod deed van 1,8 miljard dollar in contanten, probeert de overname naar zijn hand te zetten door de aandeelhouders van Data Domain te overtuigen. Het is dus nog even wachten wie definitief Data Domain mag inlijven.

Afgelopen drie juni accepteerde de directie van Data Domain het nieuwe aanbod van het Californische NetApp. Eerder bood NetApp 1,5 miljard dollar. Storage rivaal EMC deed toen een tegenaanbod van 1,8 miljard dollar in contacten. Daarop kwam NetApp weer met een bod van 1,9 miljard dollar dat gedeeltelijk met aandelen van NetApp wordt betaald.

EMC is echter van plan niet bij de pakken neerzitten. Het bedrijf uit de Amerikaanse staat Massachusetts heeft al aardig wat overnames op zijn naam staan. Afgelopen zes jaar nam EMC ruim vijftig bedrijven over die oplossingen op het gebied van opslag, beheer en beveiliging leveren. Joe Tucci, ceo van EMC, zegt dat het aanbod van zijn bedrijf voor aandeelhouders beter is dan het gedeeltelijke aandelenaanbod van NetApp. Hij hoopt dat de aandeelhouders van NetApp het bod van de directie afkeuren.

Mocht de deal tussen NetApp en Data Domain doorgaan, dan neemt de leverancier van opslag alle aandelen over voor dertig dollar per stuk. De overname moet dan tussen zestig en 110 dagen worden afgerond. NetApp wordt door de nieuwe combinatie de vier na grootste speler in de wereldwijde markt voor opslag. Aandeelhouders van Data Domain gaan in ieder geval goede zaken doen. Op 16 maart was het aandeel 10,24 dollar waard, drie maanden later, op 3 juni was de waarde gestegen naar 32,54 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-09T11:00:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.