Bestuur Data Domain is tegen overname EMC

EMC heeft een gevoelige nederlaag geleden in de strijd om de gunst van de Data Domain-aandeelhouder. De Raad van Bestuur van deduplicatiespecialist Data Domain adviseert de investeerders niet in te gaan op het aanbod van EMC, dat meer contant geld biedt dan concurrent NetApp. NetApp heeft verheugd gereageerd op het advies van Data Domain. Ceo Dan Warmenhoven wees de aandeelhouders nog maar eens op het feit dat EMC zich ongevraagd in de strijd mengt.

"We zijn erg blij met Data Domains aanbeveling aan de aandeelhouders om NetApps bod te verkiezen boven het ongevraagde bod van EMC", zei NetApp-ceo Dan Warmenhoven. "Deze mededeling bevestigt onze overtuiging dat ons bod zowel op de lange als de korte termijn het meest waardevol is voor alle belanghebbenden." Daarnaast wees Warmenhoven er nog op dat een overname door NetApp niet zou leiden tot 'significante problemen' met antitrust-wetgeving. Door de omvang van EMC is het inderdaad een reëel gevaar dat de overname door dat bedrijf de kartel-waakhonden wakker schudt.

De directie van Data Domain heeft NetApp's bod van 1,9 miljard dollar, gedeeltelijk betaald met aandelen NetApp, al geaccepteerd. Maar EMC legt zich daar niet bij neer. Een dag na het bekend worden van de overeenkomst stuurde EMC-ceo Joe Tucci een open brief aan de medewerkers van Data Domain. Hij legde hierin uitvoerig uit dat een overname door EMC de beste manier was voor Data Domain om zijn successen van de afgelopen jaren voort te zetten.

Overnamestrijd

NetApp opende de overnamestrijd begin juni met een bod van 1,5 miljard dollar, dat afgeslagen werd door Data Domain. Rivaal EMC deed toen een tegenaanbod van 1,8 miljard dollar in contanten. Daarop kwam NetApp weer met een bod van 1,9 miljard dollar dat gedeeltelijk met aandelen van NetApp wordt betaald. Volgens Joe Tucci, ceo van EMC, is het aanbod van zijn bedrijf voor aandeelhouders beter dan het gedeeltelijke aandelenaanbod van NetApp. Hij hoopt dat de aandeelhouders van NetApp niet akkoord gaan met het NetApp-bod.

Mocht de deal tussen NetApp en Data Domain doorgaan, dan neemt NetApp alle aandelen over voor dertig dollar per stuk. De overname moet dan tussen zestig en 110 dagen worden afgerond. NetApp wordt door de nieuwe combinatie de nummer vijf speler in de wereldwijde storagemarkt. De aandeelhouders van Data Domain doen sowieso goede zaken. Op 16 maart was het aandeel 10,24 dollar waard. Op 3 juni was dat 32,54 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-16T11:07:00.000Z Mireille Sampimon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.