Pact Alcatel en HP past in strategie Verwaayen

HP en Alcatel-Lucent hebben een wereldwijd samenwerkingsverband gesloten. De aangekondigde alliantie van de netwerk- en telecomleverancier en de ict-dienstverlener past in de strategie die ceo Ben Verwaayen na zijn aantreden bij Alcatel-Lucent formuleerde. Dat vertelt woordvoerder Kathleen De Smedt van het Frans-Amerikaanse bedrijf.

'Verwaayen heeft eind 2008 gezegd te zoeken naar co-sourcingsdeals en dit is daar een mooi voorbeeld van', licht ze toe. In tegenstelling tot outsourcing, werken co-sourcingspartners aan een gezamenlijke strategie om producten op de markt te brengen. 'Zowel HP als Alcatel-Lucent gaan producten van de ander pre-integreren in hun producten.' De samenwerking treedt waarschijnlijk in de tweede helft van 2009 in werking. 'Dat is afhankelijk van de due diligence die in juni en juli wordt uitgevoerd.' Het contract heeft een looptijd van tien jaar.

De twee hardwareleveranciers gaan hun producten en verkoopactiviteiten voor een groot deel combineren. In de markt zou volgens De Smedt veel vraag zijn naar manieren om telecom op te nemen in de ict-infrastructuur. De samenwerking moet voordeel bieden aan telecombedrijven en klanten in de grootzakelijke markt. De partners integreren daartoe producten op het gebied van ip-telefonie, unified communications, mobiliteit, beveiliging en contactcenters. Daarnaast draagt Alcatel-Lucent het beheer van een deel van zijn ict-infrastructuur over aan HP.

Potentiële partner

De Smedt vertelt dat haar bedrijf al langere tijd op zoek is naar een wereldwijde ict-partner. Daarbij werd nauwgezet gekeken naar de kwaliteit van de verschillende diensten die een potentiële partner biedt, naar de regionale aanwezigheid en naar de mogelijkheden van integratie. 'Wij zijn er van overtuigd dat HP de juiste expertise en competentie heeft op de terreinen waar wij een samenwerkingspartner zoeken', aldus de Vlaamse. 'HP is actief in 170 landen, wij in 130.'

De samenwerking moet beide bedrijven voordeel bieden. Woordvoerster De Smedt vertelt dat de deal Alcatel-Lucent een groter marktaandeel en extra inkomsten zal opleveren. 'Denk daarbij aan vele miljarden euro's.' Ze zegt dat het nog te vroeg is om iets over de gevolgen voor de Benelux-organisatie te zeggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-19T16:56:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.