EMC hoopvol gestemd over groei voor dit jaar

EMC, wereldwijd marktleider in informatiebeheer en -opslag, heeft zijn omzetverwachtingen bijgesteld. De opslagspecialist meent sterk te kunnen inspelen op de kansen die de markt nu biedt en rekent dit jaar op een omzet van ongeveer 8,1 miljard dollar. Dat is een groei met meer dan 30 procent ten opzichte van vorig jaar.

De nettowinst voor dit jaar wordt ingeschat op bijna 850 miljoen dollar. Joe Tucci, ceo van EMC: "De groei van computergegevens, veroorzaakt door de behoefte aan bedrijfscontinuïteit, overheidsreglementering en de toename van e-mail en multimediabestanden, is vele malen groter dan de toename van informaticabudgetten. Om die gegevensgroei onder controle te houden, kunnen bedrijven het best een information lifecycle management-strategie (ILM) opzetten. Met ILM kunnen bedrijven de gegevensgroei aan en verlagen ze zelfs tegelijk de kosten van hun informatiebeheer. EMC en zijn partners hebben momenteel het interessantste aanbod om ILM mogelijk te maken."
 
EMC's directie bevestigde de strategie van het bedrijf om ILM-systemen te leveren aan overheden en grote en kleine ondernemingen. Een opslaginfrastructuur die volgens het ILM-principe wordt opgebouwd, bestaat uit verschillende types opslagsystemen. Gegevens worden bewaard op het type systeem dat het best beantwoordt aan de bestaande behoefte aan de laagste prijs. Informatie hoeft namelijk niet altijd op de snelste en best beveiligde systemen te worden bewaard. Meer dan twee derde van EMC's vijfhonderd grootste klanten bezit intussen zo'n ILM-infrastructuur met drie niveaus of meer.
 
"We werken aan de integratie van de opslag- en serversystemen van onze klanten in één heterogene, gemeenschappelijke infrastructuur, die als een doorzichtig geheel beheerd wordt (virtual infrastructure). Door er een virtueel geheel van te maken, verlagen we de complexiteit van zo'n infrastructuur en stellen we deze optimaal ter beschikking van de bedrijfsbehoeften", aldus Tucci.
 
Er is ook de een nieuw onderdeel binnen de onderneming geïntroduceerd: de EMC Software Group. Deze divisie controleert vanaf nu EMC's activiteiten op het gebied van open beheersoftware voor opslaginfrastructuren en die van de vorig jaar overgenomen bedrijven Legato en Documentum. De EMC Software Group wordt geleid door Mark Lewis en David DeWalt. De verwachte omzet uit licenties en diensten van de nieuwe afdeling bedraagt 1,5 miljard dollar voor dit jaar.
 
Ook werd een overeenkomst met Advanced Digital Information Corporation (Adic) bekendgemaakt. EMC wordt wederverkoper van de Adic Scalar-tapesystemen. Adic gaat op zijn beurt EMC's Clariion CX-opslagsystemen in zijn aanbod integreren. De tapesystemen van Adic zijn een onderdeel van EMC's ILM-aanbod voor klanten die hun gegevensback-ups op tape willen bewaren, eventueel op grote afstand van het bedrijf offsite vaulting genaamd.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-14T11:31:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.