Omzet uit servers groeit weer in 2010

De markt voor servers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika klimt pas het derde kwartaal 2010 uit het dal. Analistenbureau IDC voorspelt dat de servermarkt dan de omzet weer ziet groeien. De omzetcijfers van serverfabrikanten lopen nu hard terug met meer dan dertig procent. Het analistenbureau verwacht dat deze herfst weer meer interesse is van klanten. Voor het komend kwartaal verwacht IDC een verlaging van 40 procent naar een omzet van 2,9 miljard dollar.

'De teruggang van de servermarkt verschilt per land. In Groot-Brittannië liep de omzet het eerst terug en nu volgen de landen op het vaste land', zegt onderzoeksanalist Beatriz Valle. Ze verwacht dat de omzet de tweede helft van 2009 blijft dalen. Het analistenbureau voorspelt bovendien een snellere daling van de omzet dan van het aantal verkochte servers. De vier kwartalen erna zal de omzet steeds minder hard dalen. Het derde kwartaal van 2010 zal de omzet weer stijgen, aldus de prognoses.

Er worden iets meer X86-servers verkocht dan andere type servers, zegt het analistenbureau. Dat zou komen door de vraag naar bladeservers en geconsolideerde infrastructuren. 'Aan de andere kant zal de vraag naar andere servers, de niet X86-servers, de tweede helft van 2010 sterk terugkomen door de vraag voor specifieke vervangingstrajecten', zegt analist Giorgio Nebuloni.

Minder omzet

Het eerste kwartaal van 2009 maakten serverfabrikanten bijna 25 procent minder omzet vergeleken met het eerste kwartaal in 2008. Het is het derde achtereenvolgende kwartaal dat de omzet uit serververkoop lager is dan het kwartaal een jaar eerder. Wereldwijd maakten fabrikanten 9,9 miljard dollar omzet aan servers. De afgelopen vijf jaar zijn nog nooit zo weinig servers verkocht als het afgelopen kwartaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-25T15:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.