ING gunt Atos Origin opslagdiensten

ING-hoofdkwartier in Amsterdam

ING laat voortaan alle opslagvoorzieningen voor zijn werkplekken in Nederland en België leveren via Atos Origin. Daarvoor heeft de bankverzekeraar het uitbestedingscontract met de ict-dienstverlener uitgebreid. Eind 2006 sloot ING een werkplekbeheercontract voor zeven jaar met Atos Origin.

Atos Origin levert opslagdiensten aan ING op basis van virtualisatie en consolidatie. Het financiële concern verwacht dat nu Atos Origin ook de opslagvoorzieningen coördineert het mogelijk is om de infrastructuur voor de werkplekomgeving te vereenvoudigen. Atos Origin is vanaf 2007 voor zeven jaar verantwoordelijk voor een groot deel van het werkplekbeheer en het bijkomend systeembeheer bij ING. De automatiseerder haalt wereldwijd ruim 20 procent van zijn inkomsten uit de financiële sector.

ING gebruikt veelal HP-, EMC- en IBM-opslagapparatuur (IBM vooral in de backcoffice). EMC is een belangrijke partner van Atos Origin als leverancier voor het opslagplatform van de ict-dienstverlener.

Het eerder afgesloten contract had een waarde van 216 miljoen euro, waarbij Atos Origin 238 ING-automatiseerders overnam. Ditmaal gaan er geen medewerkers over en doen beide partijen geen mededelingen over de waarde van de uitbreiding van het contract, al stelt een woordvoerster dat het om een aanzienlijk grote overeenkomst gaat. Daarbij moet wel worden aangetekend dat ING in februari met zijn ict-leveranciers onderhandelde over lagere tarieven. De maatregel is onderdeel van een wereldwijde kostenbesparingsoperatie die een miljard euro moet opleveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-01T10:31:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.