EMC verhoogt bod op Data Domain

Analisten benieuwd naar keuze van directie en concurrent NetApp

Storageleverancier EMC geeft de strijd met zijn concurrent NetApp om deduplicatiespecialist Data Domain voorlopig niet op. De Amerikaanse onderneming verhoogt zijn bod naar 2,1 miljard dollar, nadat een eerder bod door de aandeelhouders van Data Domain was afgewezen. EMC zou NetApp wel eens een loer kunnen draaien, vermoeden analisten.

EMC verhoogt het bod per aandeel van 30 naar 33,50 dollar. Daarmee waardeert de storageleverancier het bedrijf op 2,1 miljard dollar in totaal. De directie van Data Domain wees een eerder bod van EMC af. Concurrent NetApp bood ook 30 dollar per aandeel. Analisten denken dat EMC NetApp uiteindelijk een hoge prijs wil laten betalen voor Data Domain en daardoor financieel zwakker wil maken.

Voor de directie van Data Domain is het een uitdaging om te beslissen wat nu met het hogere bod van EMC moet gebeuren. Ceo Frank Slootman en andere directieleden van Data Domain willen het liefst met NetApp in zee. Op 17 augustus 2009 komen de aandeelhouders bijeen om het bod van NetApp te bespreken. Dan zal het bedrijf wel een nieuwe bod moeten uitbrengen.

Back-up

Data Domain levert oplossingen voor disk- en netwerkgebaseerde databeveiliging. De producten worden door organisaties ingezet om hun kosten voor back-up te verlagen en data recovery te vergemakkelijken. Bovendien zijn de producten transparant te integreren in bestaande back-upinfrastructuur.

Een van de producten van Data Domain betreft 'back-up to disk' waarbij op blockniveau wordt gededupliceerd en dubbele blocken slechts eenmaal opgeslagen. Omdat een compressiefactor van maximaal vijftig keer kan worden bereikt, is de prijs van back-up to disk ongeveer gelijk aan back-up to tape.

In Nederland werkt Data Domain vanuit Hoofddorp met drie medewerkers, aldus de website van itdirectory.nl. NetApp heeft een kantoor op Schiphol-Rijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-07T10:59:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.