Geen BBC voor Computer Science Corporation

CSC heeft zich teruggetrokken uit de aanbestedingsrace rond de ict-operatie van de BBC. Accenture en Siemens Business Services blijven over.

De Britse online-nieuwsdienst Computergram meldt dat Computer Sciences Corporation niet meer meedoet in de strijd om het binnenhalen van BBC Technology. Het bedrijf heeft zich teruggetrokken nadat bleek dat er een verschil in zienswijze met de BBC was ontstaan over de inrichting van de ict bij de Britse staatsomroep de komende tien jaar.


In de uitbestedingsstrijd blijven twee bedrijven over: Accenture en Siemens Business Services. Oorspronkelijk waren er negen bieders, waaronder ook nog Fujitsu, EDS, IBM, Hewlett-Packard, Capita Group en Logica CMG. Begin juli wordt bekend wie BBC Technology (1400 werknemers, omzet: 220 miljoen pond) mag overnemen. Deze divisie beheert de it-infrastructuur en de website van de omroep en verleent ondersteunende diensten.

De BBC hoopt vierhonderd miljoen pond aan de verkoop over te houden en verwacht een jaarlijkse kostenbesparing tussen de twintig en dertig miljoen pond te kunnen realiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-15T13:33:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.