EMC wint biedingsstrijd om Data Domain

Favoriete overnamekandidaat NetApp gooit handdoek in de ring

Storageleverancier NetApp ziet af van zijn beoogde overname van deduplicatiespecialist Data Domain. Het bedrijf wil geen nieuw bod uitbrengen dat hoger ligt dan de 2,1 miljard dollar die concurrent EMC onlangs bood. Wat NetApp betreft, mag EMC Data Domain nu inlijven.

NetApp heeft inmiddels de overeenkomst met Data Domain vernietigd. De onderneming wilde Data Domain overnemen voor 1,5 miljard dollar. Toen concurrent EMC met een tegenbod van 1,8 miljard dollar kwam, verhoogde NetApp zijn bedrag tot 1,9 miljard. Daarop legde EMC 2,1 miljard dollar op de tafel. NetApp houdt het nu voor gezien.

Algemeen directeur Joe Tucci van EMC is blij dat zijn concurrent de strijd staakt. 'Dit is een aantrekkelijke overname, zowel strategisch als financieel. We zien er naar uit om Data Domain in onze nieuwe generatie disk-gebaseerde backup en archiveringsoplossingen te integreren. Ik heb heel veel respect voor de mensen, technologie en business van Data Domain. Onze onderdelen, klanten en partners zullen er veel profijt van hebben.'

De directie van Data Domain beraadt zich op wat moet gebeuren nu EMC de biedingsstrijd heeft gewonnen. Ceo Frank Slootman en andere directieleden van Data Domain wilden het liefst met NetApp in zee.

Back-up

Data Domain levert oplossingen voor disk- en netwerkgebaseerde databeveiliging. De producten worden door organisaties ingezet om hun kosten voor back-up te verlagen en data recovery te vergemakkelijken. Bovendien zijn de producten transparant te integreren in bestaande back-upinfrastructuur.

Een van de producten van Data Domain betreft 'back-up to disk' waarbij op blockniveau wordt gededupliceerd en dubbele blocken slechts eenmaal opgeslagen. Omdat een compressiefactor van maximaal vijftig keer kan worden bereikt, is de prijs van back-up to disk ongeveer gelijk aan back-up to tape.

In Nederland werkt Data Domain vanuit Hoofddorp met drie medewerkers, aldus de website van ITdirectory.nl. NetApp heeft een kantoor op Schiphol-Rijk. EMC heeft een kantoor in Nieuwegein.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-09T13:10:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.