ICT Wegener draait nog op uitwijkomgeving

Uitgeverij Wegener kampt met een computerstoring waardoor het bedrijf slechts een aantal regionale edities kon uitbrengen. Het gaat om een storing van de koppeling tussen de storage-omgeving en de Sun-server, vertelt ict-directeur Tonnie Klein Hemmink. Het uitwijken naar de back-upomgeving nam te veel tijd in beslag waardoor de kranten niet meer alle edities konden drukken. Het probleem is nog niet opgelost. De uitgeverij draait nog steeds op de uitwijkomgeving.

Op het moment dat de regionale edities naar de drukker moesten, onstond er een probleem met de opgeslagen data. Die werd foutief gekopieerd. Toen bleek dat het probleem niet snel kon worden opgelost, werd de uitwijkomgeving opgestart. 'De doorlooptijd om de tweede omgeving op te starten duurde langer dan verwacht', aldus de ict-directeur. Deze tweede omgeving controleert eerst alle data voordat de omgeving werkt. 'De data wordt constant gerepliceerd, maar de verbinding tussen de twee omgevingen werd plotseling afgestompt. Daarom wilde het systeem eerst checks uitvoeren. Dat duurde twee uur.'

Toen om een uur 's nachts de omgeving werkte, was het te laat om alle edities nog te laten drukken. Daarom is besloten om een beperkt aantal edities te drukken.

Testen

De back-upomgeving is twee weken geleden nog getest, vertelt Klein Hemmink. Het duurde toen drie kwartier tot een uur voordat de omgeving opstartte. 'Elke verstoring is anders. Het testen is eigenlijk droogzwemmen', zegt de ict-directeur.

Het probleem met de verbinding is nog niet opgelost. 'Naar de reden wordt nog gezocht', zegt Klein Hemmink. 'We weten wel waar het probleem zit. Er worden nu experts ingevlogen om naar de omgeving te kijken.'

Begin dit jaar maakte de uitgeverij bekend de ict-afdeling te reorganiseren. De ict-activiteiten worden nu zoveel mogelijk centraal uitgevoerd in Enschede. De organisatie wil multimedialer gaan werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-15T16:31:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.