EMC neemt meerderheidsbelang in Data Domain

EMC, leverancier van opslag en informatiebeheerproducten, heeft een meerderheidsbelang in Data Domain genomen. Eind juli 2009 verwacht EMC de overname van deduplicatiespecialist te hebben afgerond. De overnamekandidaat wordt dan een nieuwe productdivisie binnen het bedrijf en richt zich op de volgende generatie diskgebaseerde backup, recovery en archiveringsoplossingen. Dit maakte EMC's ceo Joe Tucci bekend.

Klanten en ict-dienstverleners, die zaken doen met Data Domain, kunnen door deze aankondiging banden opbouwen met de verkoopteams en accountmanagers van beide bedrijven. EMC heeft nu 82,1 procent van de aandelen. Eind juli 2009 wordt het aangekochte bedrijf officieel een nieuwe productdivisie van de leverancier van informatiebeheerproducten. Dit onderdeel wordt geleid door Frank Slootman, Data Domain's huidige voorzitter en ceo. Deze divisie richt zich op de ontwikkeling en verkoop richt van de volgende generatie diskgebaseerde backup, recovery en archiveringsoplossingen. Verwacht wordt dat het bedrijf met deze divisie in 2010 een omzet van een miljard dollar haalt. De overname was begin juli definitief na een felle strijd met rivaal NetApp.  EMC bood 2,1 miljard dollar voor dat Domain, meer dan rivaal NetApp dat er maximaal 1,9 miljard dollar voor over had.

Data Domain levert oplossingen voor disk- en netwerkgebaseerde dataprotectie. De oplossingen worden door grote en kleine bedrijven ingezet om back-upkosten te verlagen en ‘data recovery' te vergemakkelijken. Bovendien is Data Domain transparant te integreren in bestaande back-upinfrastructuren. Het bedrijf omschrijft zichzelf als fabrikant van enterprise protection opslagsystemen. Het levert een appliance voor back-up to disk waarbij op block niveau wordt gededupliceerd. Hierbij worden dubbele blocken slechts eenmaal opgeslagen, met als resultaat een compressiefactor van maximaal vijftig keer. Daardoor is de prijs van back-up to disk gelijk aan tape geworden. Hoge snelheid, redundantie en replicatie zijn enkele kenmerken van de Data Domain Restorer appliances.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-21T14:33:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.