AMD klaar met ontwerp dual-core processoren

De eerste AMD64 dual-core oplossingen zullen medio 2005 op de markt verschijnen. Het ontwerp van deze processoren ligt klaar.Om tegemoet te komen aan de eisen van klanten en partners is AMD enkele jaren geleden gestart met de ontwikkelingen van multi-core processoren. Sinds de eerste openlijke bespreking van het AMD64-platform in 1999, heeft AMD aangegeven dat AMD64-technologie multiple-core processoren zou ondersteunen. Nu meer aanbieders van oplossingen het AMD64-platform ondersteunen, nadert de dag dat zuivere 32-bit systemen of dual-core 32-bit systemen achterhaald zijn.

Door samen te werken met sterke partners als Sun Microsystems, blijft AMD zich inzetten om veranderingen in de x86-markt door te voeren, waaronder de introductie van dual-core oplossingen. De chipontwikkelaar is klaar met het ontwerp van zijn AMD64 dual-core processoren en verwacht de dual-core producten medio 2005 aan de x86 servermarkt aan te bieden. In de tweede helft van 2005 volgen de dual-core oplossingen voor high-end client pc’s.

Er zullen meer verbeteringen van de AMD64-processoren plaatsvinden met de transitie naar 90nm-technologie, die begin van dit kwartaal is gestart. Hierdoor wordt meer flexibiliteit geboden, nemen de prestaties toe en het stroomverbruik af. De in aanbouw zijnde Fab 36 zal medio 2005 gereed zijn voor productie met 65nm-technologie, waardoor in 2006 AMD 65nm-producten zal kunnen leveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-17T12:57:00.000Z Redactie Computable/Channelweb