Eneco: Afsluiten treft alleen Econcern-divisies

Bij bedrijfsonderdelen van Eneco zitten ongeveer vierhonderd medewerkers zonder e-mail en internetverbinding. Het gaat om personeel van Econcern. Eneco nam in juni 2009 onderdelen van die grotendeels failliete leverancier van duurzame energie over. Ict-dienstverlener e-PrivateOffice staakte de levering van internetdiensten aan Econcern omdat er nog een rekening van 1,3 miljoen euro open staat. Eneco benadrukt dat er geen problemen zijn met het eigen netwerk.

Volgens een woordvoerder van Eneco probeert de energieleverancier in contact te komen met de ict-dienstverlener om de afgesloten internetdiensten zo snel mogelijk in de lucht te krijgen. Eneco heeft nog niet volledig in kaart kunnen brengen welke verbindingen precies zijn afgesloten. ‘We gaan ervan uit dat het gaat om alle door ons overgenomen bedrijfsonderdelen van Econcern',  zegt de woordvoerder.

Eneco nam halverwege juni 2009 de Econcern-onderdelen Evelop, Ecostream en Ecofys over. Die bedrijfsonderdelen werken nog onder de oude bedrijfsnaam. De websites zijn door de gestaakte internetdiensten ook uit de lucht.

1,3 miljoen euro

Ict-leverancier e-PrivateOffice heeft maandagochtend 10 augustus 2009 de levering van internetdiensten aan Econcern gestaakt. De ict-leverancier uit Lelystad zegt dat het van dat bedrijf nog 1,3 miljoen euro te goed heeft voor geleverde diensten en betalinggaranties. De ict-dienstverlener uit Lelystad staakt de levering van internetdiensten totdat er een oplossing met de curator is bereikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-10T13:51:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.