Asml gaat meer werk maken van Japan

Chipmachinefabrikant Asml gaat zich meer richten op de Japanse markt, in de hoop nieuwe klanten binnen te halen, meldt De Financiële Telegraaf. De poging kan leiden tot een forse uitbreiding van het Japanse werknemersbestand.

"We zouden in de komende twee jaar kunnen uitbreiden naar vierhonderd werknemers, van de huidige tachtig, als we voldoende nieuwe klanten binnenhalen", zegt een woordvoerder. Hij bevestigt hiermee uitspraken van een Asml-bestuurder die maandag werden aangehaald door een analist van Kempen & Co in een zogeheten 'research note'. Kitchener zegt echter wel dat een aantal van vierhonderd Japanse werknemers is gebaseerd op het nieuwe aantal klanten dat Asml daar hoopt te verwerven in het gunstigste scenario.
 
Asml behoort tot de wereldtop van producenten van lithographie-apparatuur. De Japanse markt wordt tot op heden echter bijna geheel gedomineerd door Japanse concurrenten als Nikon en een onderdeel van Fuji. Kitchener zegt geen concrete doelen te kunnen geven voor de activiteiten in Japan, noch de investeringen die gemoeid zijn met de uitbreidingen in Japan.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-22T13:20:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.