LG-Nortel experimenteert volop met LTE

Dit artikel delen:

Netwerkhardwareleverancier LG-Nortel experimenteert volop met de nieuwe mobiele breedbandtechnologie lte (long-term evolution). Het bedrijf slaagde er kortgeleden in om een actieve download via een lte-verbinding zonder onderbreking voort te zetten op een cdma-netwerk. Eerder lukte het de testers om een lte-signaal bij een snelheid van honderd kilometer per uur in stand te houden.

De overdracht van het lte-signaal naar een andere netwerktechnologie zoals cdma, is een belangrijke voorwaarde voor het commercieel in de markt zetten van de technologie. Daar waar de nieuwe technologie nog niet of onvoldoende netwerkdekking heeft, kunnen gebruikers terugvallen op bestaande verbindingen met beter bereik. Voor mobiel gebruik is het natuurlijk ook essentieel dat een lte-verbinding bij hoge snelheid in stand kan worden gehouden.

Voor de proeven gebruiken de testers een prototype telefoontoestel dat geschikt is gemaakt voor lte. De tests bestaan uit het ononderbroken downloaden van videobestanden, het mobiel surfen op internet en het opzetten van een telefoongesprek via internettelefonie (voip).

Driehonderd patenten

LG-Nortel loopt voorop in de ontwikkeling van long-term evolution (lte) en bezit ongeveer driehonderd patenten voor deze technologie. De hardwareleverancier is een joint venture die het Koreaanse LG en het Canadese Nortel in 2005 opzetten om de technische en commerciële ontwikkeling van lte aan te jagen. Nortel heeft een kleine meerderheid in LG-Nortel, maar wil daar vanaf in verband met zijn voorgenomen ontmanteling.

Ook veel andere concurrenten, zoals Ericsson, Nokia Siemens Networks, NTT DoCoMo, Alcatel-Lucent en NEC, werken aan lte-platforms. Bovendien omarmen steeds meer grote telecomaanbieders, zoals Vodafone, Verizon Wireless en China Mobile, de LTE-technologie.

CDMA

Cdma is een standaard voor mobiele telefonie die voornamelijk in Noord-Amerika veel wordt gebruikt. Naar eigen zeggen is Nortel de op een na grootste leverancier van cdma-infrastructuren in de wereld.

Lte (long-term evolution) is een nieuwe mobiele breedbandtechnologie die voortborduurt op het veelgebruikte umts en zijn snellere opvolger hsdpa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-26T10:45:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.