Freecom komt in Japanse handen

Leverancier van draagbare opslagapparatuur Freecom is overgenomen door het Japanse Mitsubishi Kagaku Media (MKM). Dat Aziatische bedrijf maakt onderdeel uit van de MKM/Verbatim-groep. Door de overname vergroot MKM/Verbatim zijn positie op de wereldmarkt voor externe opslagmiddelen. De producten van Freecom worden zowel door consumenten als door zakelijke gebruikers ingezet. Over de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt.

De van oorsprong Duitse leverancier Freecom gaat verder onder de bestaande naam. Volgens een woordvoerder heeft de overname geen gevolgen voor het personeelsbestand en het productaanbod.

Het niet-beursgenoteerde Freecom wordt ingelijfd door het beursgenoteerde MKM/Verbatim-groep. Die investeerder lijfde in 2007 onderdelen van SmartDisk, maker van opslagkaarten, in. Door de overname heeft die groep zowel opslagproducten op basis van harde schijven als flash-geheugen in zijn productaanbod. De overname van Freecom behelst alle bedrijfsmiddelen, patenten, technologie, ontwerpen en sales- en marketingkennis.

Zakelijk gebruik

Freecom levert in Nederland mobiele harde schijven aan onder andere KPN, Xs4all en banken. Het bedrijf werkt samen met de distributeurs Tech Data, Ingram Micro, ETC, Copaco en Quote. Volgens de leverancier ligt de verdeling tussen consumenten en de zakelijke markt half om half. Woordvoerder Cas de Heus: 'We liggen bij elektronicazaken zoals Dixons, daar kennen veel mensen ons van, maar we leveren ook aan zakelijke klanten. Daar is veel vraag naar mobiele opslagoplossingen bijvoorbeeld door de toename van thuiswerkers.'

Het niet beursgenoteerde Freecom groeide sinds de oprichting twintig jaar geleden uit tot een wereldwijde leverancier van draagbare hardware voor gegevensopslag. Naast het hoofdkantoor in Rijswijk heeft het bedrijf verkoopkantoren in verschillende West-Europese en Aziatische landen. Naast harde schijven levert het bedrijf onder andere mediaspelers, usb-sticks, storage gatweways, en systemen voor tape back-up.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-03T10:47:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.